Premierul Marcel Ciolacu anunţă modificarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică după ce ELCEN şi o companie americană au semnat un acord pentru realizarea unui sistem de încălzire centralizat bazat pe energia geotermală din nordul Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Modificăm şi completăm Legea serviciului public de alimentare cu energie termică care permite continuarea activităţii ELCEN, după fuziunea cu Termoenergetica. Este o nouă măsură de sprijin după ce, ieri,, domnul ministru şi ELCEN a semnat un acord cu o companie americană pentru realizarea unui sistem revoluţionar de încălzire centralizat bazat pe energia geotermală din nordul Capitalei”, a afirmat prim-ministrul.

El a precizat că nu doar ELCEN, ci şi alte companii locale sau naţionale care asigură un asemenea serviciu public pot beneficia de aceste prevederi în cazul unor fuziuni sau absorbţii cu alte entităţi de stat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a semnat marţi un Memorandum de Înţelegere (MoU) cu Sage Geosystems Incorporated, o companie din SUA care dezvoltă tehnologii de valorificare şi stocare a energiei geotermale, prin care cele două companii au în vedere realizarea unui studiu de fezabilitate privind implementarea unor tehnologii de utilizare a resurselor geotermale în cadrul sistemului de încălzire centralizată din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.