China a lansat marţi primul său lot de sateliţi pentru internet ,care vor face parte dintr-o constelaţie despre care speră că va rivaliza cu sateliţii Starlink ai SpaceX, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cunoscută sub numele de ”Thousand Sails”, constelaţia este un set pe orbită joasă a Pământului format din peste 15.000 de sateliţi despre care China a spus că vor oferi o acoperire globală a internetului.

O rachetă purtătoare Long March 6A a decolat de la centrul de lansare Taiyuan din provincia Shanxi din nordul Chinei pentru a livra primii 18 sateliţi în spaţiu, potrivit Academiei Chineze de Ştiinţe, care a numit misiunea un succes total.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Până în 2025, China doreşte să implementeze 648 de sateliţi în prima fază a construcţiei constelaţiei, pentru a crea o reţea de internet cu acoperire globală, potrivit presei de stat CCTV.

Constelaţia Chinei este cunoscută ca un set de sateliţi pe orbita joasă a Pământului - sau LEO - care urmăresc să ofere acoperire pe internet.

Două nume de mare profil în spaţiu sunt Starlink, dezvoltat de SpaceX a lui Elon Musk şi OneWeb, care este deţinută de firma europeană Eutelsat

Lansarea unei constelaţii de sateliţi pentru internet subliniază marile ambiţii spaţiale ale Chinei şi încercarea Beijingului de a elimina dominaţia SUA în sector, pe măsură ce lupta tehnologică dintre cele două naţiuni se extinde.

În 2020, China a finalizat reţeaua BeiDou - un set de sateliţi care formează un sistem global de navigaţie pentru a rivaliza cu Sistemul de poziţionare globală (GPS) deţinut de guvernul SUA, care este utilizat pe scară largă în întreaga lume.

Sonda lunară China Chang’e-6 s-a întors marţi pe Pământ, aducând înapoi primele mostre din partea îndepărtată neexplorată a Lunii.

Beijingul a prezentat, de asemenea, planuri de a trimite prima sa misiune cu echipaj pe Marte în 2033.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.