Românii folosesc tot mai mult primul chatbot juridic gratuit din ţară, Lawren.ai, printre cele mai dese întrebări adresate de persoanele fizice fiind despre monitorizarea partenerului de viaţă, verificarea telefonului acestuia sau ce pot face pentru ca partenerul să ajungă la închisoare, arată casa de avocatură Buju, Stanciu şi Asociaţii care a dezvoltat Lawren.ai, primul chatbot juridic românesc bazat pe inteligenţă artificială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Românii, cetăţeni sau reprezentanţi ai firmelor, folosesc tot mai mult primul chatbot juridic din ţară, Lawren.ai, care oferă răspunsuri la orice întrebare din sfera juridică. Printre cele mai dese întrebări adresate de firme sunt despre impozite, recuperarea creanţelor sau insolvenţă. Persoanele fizice, în schimb, adresează şi întrebări amuzante, printre care despre monitorizarea partenerului de viaţă, verificarea telefonului acestuia sau ce pot face pentru ca partenerul să ajungă la închisoare, conform statisticilor Lawren.ai”, arată casa de avocatură.

Românii adresează cel mai des întrebări privind probleme financiare, din categoriile drept fiscal, recuperări de creanţe, insolvenţă şi contracte. În contextul economic actual, mulţi utilizatori caută clarificări legate de impozite, proceduri de insolvenţă sau modalităţi de recuperare a datoriilor, ceea ce sugerează o realitate economică marcată de incertitudine.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

De exemplu, impozitele şi contractele reprezintă aproape jumătate din întrebările primite pe platformă, iar consultanţa legată de recuperarea creanţelor sau în contractele de vânzare-cumpărare reflectă dificultăţile pe care le întâmpină cetăţenii şi companiile în gestionarea obligaţiilor financiare şi a relaţiilor comerciale.

“Românii au îmbrăţişat rapid inovaţia din spatele Lawren.ai, primul chatbot juridic bazat pe inteligenţă artificială. De la lansare, Lawren.ai a devenit un instrument util, oferind răspunsuri rapide la orice întrebări juridice, reflectând preocupările reale ale utilizatorilor români. De la lună la lună, numărul de utilizatori şi de interogări creşte semnificativ. Cu sute de interacţiuni zilnice, statistica arată o imagine clară a domeniilor de interes: de la dreptul familiei la recuperări de creanţe şi insolvenţă, utilizatorii fiind din ce în ce mai interesaţi de soluţii pentru probleme financiare şi contractuale. Totodată, românii au curiozităţi neaşteptate, multe amuzante, dar la care Lawren.ai are răspunsuri conforme cu legea”, explică Victor Buju, fondator al platformei Lawren.ai.

Pe lângă problemele serioase, Lawren.ai gestionează şi numeroase picanterii sau situaţii amuzante. Iată câteva exemple de solicitări neaşteptate:

  • Este infracţiune dacă verific telefonul soţiei fără permisiune? Bănuiesc că mă înşală.
  • Pot obliga soţia să îmi dea despăgubiri pentru că m-a înşelat?
  • Este legal să-i pun soţului un dispozitiv de urmărire pe maşină fără să ştie, doar pentru că vreau să ştiu unde se duce?
  • Dacă soţul mă lasă acasă cu copiii şi pleacă mai multe zile fără să-mi ceară voie, pot să-l bag la puşcărie pentru abandon de familie?
  • Sunt obligat să-mi întreţin părinţii dacă nu doresc? Mă pot da în judecată?
  • Dacă am condus sub influenţa drogurilor, dar doar în parcarea privată a blocului, tot pot să-mi ia permisul?
  • Pot face o cerere de daune împotriva restaurantului care a livrat mâncarea rece?
  • Dacă nu mai pot plăti chiria, proprietarul mă poate da afară legal?
  • Am împrumut 2.000 lei unei prietene acum 3 ani şi nu vrea să mi-i dea înapoi. Pot să cer de la angajatorul ei?
  • Dacă dau statul român în judecată pentru poluare, ce şanse sunt să câştig?
  • Dacă partenerul are copil dintr-o căsătorie anterioară, are şi copilul dreptul la apartamentul pe care dorim să-l cumpărăm?
  • Am făcut un credit de nevoi personale. Dacă plec să lucrez pe vas, mai sunt obligat să plătesc rata?

”Aceste exemple demonstrează creativitatea utilizatorilor şi curiozitatea faţă de limitele legii, dar şi flexibilitatea platformei în a răspunde atât întrebărilor complexe, cât şi celor mai neobişnuite. Unul dintre cele mai ambiţioase planuri pentru viitorul Lawren.ai este generarea automată a documentelor juridice, bazată pe un proces natural şi accesibil. Scopul este acela ca utilizatorul să scrie un mesaj în limbaj natural, ca şi cum ar scrie unui prieten, iar platforma să ofere imediat contracte, cereri sau declaraţii gata de folosit”, spun reprezentanţii casei de avocatură.

Viitorul Lawren.ai este acela al unui asistent juridic complet, care nu doar că răspunde la întrebări, dar şi generează soluţii eficiente, rapide şi accesibile pentru utilizatorii săi.

Buju, Stanciu şi Asociaţii este dezvoltatorul Lawren.ai, primul chatbot juridic românesc bazat pe inteligenţă artificială, un asistent virtual inovator care transformă modul în care oamenii interacţionează cu legea. Antrenat pe legislaţia şi jurisprudenţa românească, Lawren.ai oferă acces instant la informaţii juridice complexe, explicând raţionamentele şi procesele legale într-un limbaj simplu şi uşor de înţeles. Disponibil permanent pe platforma Lawren.ai, acest agent interactiv este un asistent virtual dotat cu inteligenţă artificială, gata să răspundă întrebărilor juridice şi să ghideze utilizatorii prin cadrul legislativ.

Casa de avocatură a fost fondată în anul 2022 de către Victor Buju şi Marius Stanciu.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.