Compania bulgară de gaze Bulgargaz EAD, de stat, a început o procedură de arbitraj împotriva companiei ruse Gazprom Eksport, solicitând despăgubiri de 400 de milioane de euro (432,76 milioane de dolari) pentru încălcarea contractului în 2022, a anunţat marţi compania, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania bulgară a demarat luni procedurile în faţa Curţii de Arbitraj a Camerei de Comerţ Internaţional din Paris, deoarece compania rusă nu a răspuns invitaţiei sale de a soluţiona disputa.

”După ce partea rusă nu a luat măsuri pentru a soluţiona problema în afara instanţei, Bulgargaz a luat măsurile necesare pentru a proteja interesele companiei”, se arată într-un comunicat.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Anul trecut, Gazprom a suspendat contractul pe termen lung al Bulgargaz, care acoperea 90% din cantităţile de gaze naturale livrate de Bulgargaz clienţilor.

 Gazprom a încetat să furnizeze gaze naturale către Bulgargaz la sfârşitul lunii aprilie 2022.

Grupul Gazprom nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

Bulgaria, stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, s-a alăturat sancţiunilor internaţionale împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina, începută în 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.