Centrala solară a producătorului auto german BMW, aflată în construcţie la Debrecen, în estul Ungariei, va fi cea mai mare din Ungaria, precum şi cea mai mare deţinută de companie, a declarat ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului, Péter Szijjártó, scrie publicaţia Budapest Business Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit lui Péter Szijjártó, Ungaria va câştiga o „poziţie globală de lider” în economia verde. Parcul solar construit de BMW Manufacturing Hungary, un sistem fotovoltaic care va ocupa o suprafaţă egală cu 71 de terenuri de fotbal, va fi cel mai mare al grupului de companii şi, de asemenea, cea mai mare centrală solară industrială din Ungaria, a spus el.

Szijjártó a spus că viitoarea poziţie de lider a Ungariei în economia verde se bazează pe doi piloni: tranziţia electronică în transport şi decarbonizarea producţiei de energie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Cele mai la modă companii din industria auto din Europa produc motoare electrice şi maşini în Ungaria. Cei mai mari producători de baterii sunt, de asemenea, activi aici, producând baterii care sunt esenţiale pentru maşinile electrice”, a explicat el.

Potrivit oficialului, cooperarea dintre BMW şi oraşul Debrecn a făcut ca Debrecenul să devină unul dintre cele mai dezvoltate oraşe din Europa Centrală.

„Debreţin a devenit unul dintre cele mai atractive centre pentru investiţii din Europa Centrală şi am putea spune la fel de bine că a devenit unul dintre huburile europene ale noii industrie auto globale”, a adăugat el.

Ministrul a menţionat că Ungaria are în prezent aproximativ 278.000 de centrale solare de uz casnic şi aproape 3.500 de centrale solare industriale.

„Planurile iniţiale prevedeau o capacitate de energie solară pentru Ungariav de 6.000 de megawaţi până în 2030, am ajuns deja la 6.700 de megawaţi”, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.