Banca Comercială Română a anunţat luni că a aranjat un credit sindicalizat în valoare de 278 milioane de lei pentru Grupul Rodbun, companie de agribusiness. Sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română, în calitate de aranjor principal mandatat, CEC Bank şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali mandatate şi finanţatori, şi Banca Transilvania şi Banca Românească în calitate de finanţatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Banca Comercială Română a aranjat un credit sindicalizat în valoare de 278 milioane de lei pentru Grupul Rodbun, una din cele mai importante companii de agribusiness din România. Această nouă tranzacţie întăreşte faptul că piaţa creditelor sindicalizate devine tot mai atractivă pentru antreprenorii români”, a anunţat BCR.

Facilitatea de credit cuprinde două tranşe, o facilitate tip revolving în valoare de 249 milioane de lei şi o facilitate de credit la termen, în valoare de 29 milioane de lei, care vor fi utilizate de Rodbun pentru refinanţarea facilităţilor existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru şi susţinerea planurilor de dezvoltare ale grupului

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română, în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentaţie, agent de facilitate şi de garanţii şi finanţator, CEC Bank, în calitate de aranjor principal mandatat şi finanţator, Raiffeisen Bank, în calitate de aranjor principal mandatat şi finanţator, Banca Transilvania şi Banca Românească în calitate de finanţatori.

„Deschiderea pe care băncile din România o arată, prin intermediul creditelor sindicalizate, companiilor cu capital 100% românesc, certifică o maturizare şi o responsabilizare depline ale mediului de afaceri şi de creditare din România. Acţionăm împreună, în fond, pentru a creşte economia românească. Şi pentru a oferi servicii şi produse mai bune fermierilor români. Într-un astfel de mediu performant, Rodbun are capacitatea de a continua investiţiile în genetică (inclusiv cea din patrimoniul naţional), producerea de sămânţă adaptată regiunii şi capacităţi logistice ultramoderne. Mai mult, compania are capacitatea de a investi în testarea unei soluţii tehnologice revoluţionare, care poate creşte cu până la 50% rezistenţa cerealelor la secetă - şi facem asta în contextul urgenţei climatice declarate de ONU. Pentru ca România să fie mai bine pregătită pentru următoarele decenii", afirmă Daniel Muntean, CEO Rodbun.

PCF Investment Banking România (fosta Professional Capital Finance) a acţionat în calitate de consultant exclusiv al împrumutatului în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

"Rodbun este un business românesc puternic care a crescut în mod constant de la an la an şi care şi-a dorit mereu să creeze un brand naţional. Sectorul agribusiness este unul vital pentru creşterea economiei pe baze solide şi sustenabile şi vom continua să finanţăm antreprenorii vizionari, care alocă resurse importante în cercetare şi inovare”, afirmă Ana-Maria Samuilă, Head of Agriculture Financing BCR.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci, iar Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) a acordat asistenţă juridică Grupului Rodbun. 

Rodbun este o companie-integrator de produse şi soluţii în domeniul agricol, având capital integral românesc, înfiinţată în anul 2002. Compania are o echipă de peste 500 de oameni. 

Grupul Rodbun deţine o bază genetică de sămânţă pentru un portofoliu larg de culturi, trei fabrici de procesare şi condiţionare sămânţă şi o reţea de peste 500 de Promotori şi 50 de magazine agricole. 

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 370 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR are cea mai mare reţea naţională de ATM-uri şi maşini multifuncţionale – aproape 1.800 de echipamente, aproximativ 11.300 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.  Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank.

Raiffeisen Bank deserveşte 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Peste 950.000 clienţi digitali folosesc aplicaţiile Raiffeisen Smart Mobile şi Raiffeisen Online. Raiffeisen Bank are 4.800 de angajaţi şi o reţea de peste 300 de agenţii în toată ţara, aproximativ 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi 24.500 de POS-uri.

Banca Transilvania are peste 18% cotă de piaţă, 3,4 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de persoane în echipă, soluţii de online banking de ultimă generaţie şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Banca Românească are o reţea teritorială de aproape 100 de sucursale şi agenţii.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.