Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că a aprobat marţi Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale (PDSNT) pentru perioada 2022-2031. Valoarea totală estimată a lucrărilor de investiţii pentru dezvoltarea SNT cuprinse în PDSNT 2022-2031 este de aproximativ 3,6 miliarde euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Astăzi, în cadrul şedinţei Comitetului de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, am aprobat Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale (PDSNT) pentru perioada 2022-2031, elaborat de operatorul de transport şi de sistem al gazelor naturale SNTGN Transgaz S.A., în conformitate cu obligaţiile sale legale în vigoare. Acest plan este unul ambiţios şi cuprinde o serie de lucrări majore de dezvoltare a interconexiunilor sistemului românesc în cadrul sistemului european, cât şi lucrări de extindere în vederea racordării de noi utilizatori, lucrări de modernizare a sistemului naţional de transport (SNT), lucrări pentru asigurarea siguranţei şi securităţii în funcţionarea SNT”, informează ANRE.

Cele mai importante obiective din acest plan au în vedere  dezvoltarea sistemului pentru preluarea gazelor naturale din Marea Neagră, extinderea sistemului de transport care să permită racordarea sistemelor de distribuţie ale localităţilor realizate prin Programul Naţional Anghel Saligny, precum şi asigurarea capacităţii de transport către Republica Moldova.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Valoarea totală estimată a lucrărilor de investiţii pentru dezvoltarea SNT cuprinse în PDSNT 2022-2031 este de aproximativ 3,6 miliarde euro. Finanţarea acestui plan va fi asigurată în cea mai mare parte din surse proprii şi împrumuri, dar şi din fonduri europene atrase, nerambursabile.

În planul de dezvoltare a SNT sunt incluse şi investiţiile aferente înmagazinării gazelor naturale pentru asigurarea de către operatorii de înmagazinare a creşterii capacităţilor şi a flexibilităţii depozitelor subterane.

”În decizia de aprobare, am solicitat SNTGN Transgaz să realizeze în perioada următoare studii şi proiecte pilot prin care să stabilească condiţiile pentru tranziţia către mixul gaze-hidrogen, în conformitate cu strategia europeană”, precizează ANRE.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.