Schimburile comerciale dintre România şi Germania au intrat pe un trend ascendent, la sfârşitul anului trecut valoarea totală a acestora ajungând la 35,1 miliarde de euro, iar la jumătatea acestui an la 23,3 miliarde de euro. Din punct de vedere al investiţiilor germane directe în România, la sfârşitul lui 2021 acestea ajungeau la 12,55 miliarde de euro, spune ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Germaniei în România, E.S. Peer Gebauer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„România şi Germania au o colaborare foarte strânsă nu numai pe plan economic, ci şi pe plan social, politic sau cultural. În urmă cu 30 de ani, a fost semnat Tratatul între România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa, ceea ce a reprezentat o adevărată poveste de succes pentru relaţiile noastre bilaterale. Astfel, schimburile comerciale au intrat pe un trend ascendent, la sfârşitul anului trecut valoarea totală a acestora ajungând la 35,1 miliarde de euro, iar la jumătatea acestui an la 23,3 miliarde de euro. Din punct de vedere al investiţiilor germane directe în România, la sfârşitul lui 2021 acestea ajungeau la 12,55 miliarde de euro. Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne oprim aici, relaţiile economice trebuie să se dezvolte în acelaşi ritm susţinut şi în viitor”, a declarat ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Germaniei în România, E.S. Peer Gebauer.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a avut miercuri, 2 noiembrie, o întrevedere cu E.S. Peer Gebauer, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Germaniei în România. Întrevederea a avut ca subiect principal de discuţie eficacitatea sistemului cameral german în ceea ce priveşte crearea de oportunităţi de afaceri pentru antreprenorii din această ţară, precum şi necesitatea implementării unui sistem similar în România.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„În mod cert, Germania reprezintă un model economic fie că vorbim de atragerea de  noi investiţii, fie când ne referim la deschiderea unor noi pieţe pentru antreprenorii acestui stat. Poate mai puţin cunoscut este rolul pe care sistemul cameral din această ţară îl are în această ecuaţie, sistem cameral susţinut şi încurajat de statul german. Din nefericire, acest lucru nu se întâmplă şi în România, sistemul nostru cameral fiind probabil cel mai subfinanţat din Europa, iar rezultatul se reflectă în deficitul comercial uriaş înregistrat la sfârşit de an. Profit de acest prilej pentru a-i solicita E.S. dl. Peer Gebauer ajutorul în ceea ce priveşte promovarea în rândul autorităţilor din România, a  modului de funcţionare, precum şi a avantajelor unui sistem cameral validat de o lege foarte bine definită, aşa cum este cel german. Dacă ne dorim România puternică din punct de vedere economic, cu siguranţă avem nevoie de un sistem cameral precum cel al Germaniei, cu autorităţi care să-l susţină în mod real, precum şi cu reprezentanţi ai diplomaţiei economice cu adevărat profesionişti”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.