Grupul Alphabet, proprietarul Google, a făcut o ofertă de preluarea a producătorului de dispozitive purtabile Fitbit, pentru o obţine o parte din piaţa aglomerată a smartwatch-urilor şi dispozitivelor de monitorizare a activităţii de fitness, au declarat luni surse apropiate situaţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Google s-a alăturat deja altor companii mari de tehnologie precum Apple şi Samsung Electronics în dezvoltarea smartphone-urilor, dar nu a dezvoltat încă oferta sa de dispozitive purtabile.

Nu este sigur că negocierile dintre Google şi Fotbiy vor conduce la un acord, au spus sursele. Reuters nu a putut afla preţul oferit de Google pentru Fitbit.

Google şi Fitbit au refuzat să comenteze.

Acţiunile Fitbit au crescut luni cu 27% în urma informaţiilor, conferind companiei o capitalizare de 1,4 miliarde de dolari.

Titlurile Alphabet au avansat cu 2%, la 1.293,49 dolari pe unitate.

Preluarea ar avea loc în timp ce dominaţia Fitbit pe piaţa dispozitivelor de monitorizare a activităţilor de fitness continuă să fie erodată de ofertele mai ieftine venite din partea unor companii chineze precum Huawei Technologies şi Xiaomi.

Dispozitivele pentru fitness ale Fitbit monitorizează paşii zilnici, caloriile arse şi distanţa parcursă de utilizatori. Acestea mai măsoară etajele urcate, durata şi calitatea somnului şi ritmul cardiac.

Fitbit a avut o activitate de pionierat pe piaţa dispozitivelor purtabile şi s-a asociat cu companii de asigurare din domeniul sănătăţii şi a făcut achiziţii pe piaţa serviciilor de sănătate, în cadrul eforturilor de diversificare a durselor de venituri. Potrivit analiştilor, cea mai mare parte a valorii companiei ar proveni de la datele de sănătate.

În luna iulie, Fitbit şi-a redus estimările de profit, din cauza vânzărilor dezamăgitoare ale noului smartwatch mai ieftin ieftin Versa Lite. Ceasul are un preţ de 160 de dolari, comparativ cu 200 de dolari pentru versiunea standard.

În luna august, Fitbit a lansat cel mai recent smartwatch al său, la care a adăugat asistentul vocal Alexa al Amazon, posibilitatea de a efectua plăţi online şi de a stoca muzică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.