Agenţia de turism JoinUP! va continua şi anul viitor charterele spre Tunisia, din mai multe oraşe din România. Preţurile pentru un pachet de vacanţă de o săptămână vor porni de la 264 euro în cameră dublă, în care sunt incluse zborul, cazarea şi transferurile. Compania estimează că peste 20.000 de turişti vor merge în vacanţă în Tunisia, din Romania, a declarat pentru News.ro Marius Surdu, CEO Join UP! Romania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Primul zbor va pleca din Bucureşti pe 1 iunie 2024. Ne-am propus să ducem în vacanţă 20.223 turişti din România în Tunisia în 2024. Este dificil că precizăm naţionalitatea turiştilor care vor călători în Tunisia, depinde de rezervări. Pentru primul zbor, preţul variază de la 264 euro, loc în cameră dublă, pe săptămână, cu mic dejun (având incluse cazare, zboruri, transfer de grup) şi 285 euro, loc în cameră dublă, pe săptămână, serviciu all inclusive (hotel inclus, zboruri, transfer de grup). În sezonul 2024 planificăm 107 zboruri. Primul zbor va începe pe 1 iunie din Bucureşti şi ultima decolare din Suceava pe 1 octombrie”, a declarat pentru News.ro Marius Surdu, CEO Join UP! Romania.

Zborurile vor fi din cinci oraşe din România (Suceava, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi), Moldova (Chişinău), Polonia (Varşovia, Katowice), dar informaţiile pot fi actualizate, arată agenţia de turism.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou

Partenerii companiei în Tunisia este Grupul Carthage.

”Conform estimărilor noastre, Tunisia nu va depăşi Egiptul la numărul de turişti, deoarece Egiptul este o destinaţie pe tot parcursul anului”, adaugă Marius Surdu. 

Tunisia este cunoscută pentru plajele sale aurii (o coastă care se întinde pe 1.250 km), vremea însorită, aventurile în deşertul Sahara şi amestecul unic de culturi şi influenţă arabă şi berberă, mai spune acesta.

”Această ţară poate comparată mai mult cu Turcia, există multe hoteluri pentru familii, cu diverse facilităţi şi divertisment. Sezonul în Tunisia începe puţin mai târziu decât în ​​Turcia, pentru că marea se încălzeşte mai greu. Majoritatea turiştilor sunt persoane în vârstă sau familii cu copii”, mai spune  acesta.

Cea mai bună variantă de a descoperi Tunisia este un circuit care să cuprindă principalele obiective şi oraşe ale ţării. Emblema cu care Tunisia se mândreşte este Deşertul Sahara, cel mai mare deşert uscat de pe planetă. Acesta are peste 9 milioane de km pătraţi, adică aproximativ suprafaţa Statelor Unite ale Americii.

Deşertul ocupă 40% din suprafaţa Tunisiei. Poţi merge în jeep-safari şi la grădina zoologică pentru a vedea animalele ce trăiesc în desert, te poţi plimba cu cămilele sau cu ATV-ul pe dunele de nisip. De exemplu, un tur de câteva ore cu jeepul costă 122 de euro.

Turiştii pot achiziţiona excursii opţionale şi în alte oraşe.

Cele mai mari oraşe sunt: Tunis (capitala), Sousse şi Sfax. Foarte căutate sunt şi Sidi Bou Saïd, un orăşel şarmant cu case albe şi albastre asimilat acum ca un cartier al Capitalei, dar şi Carthage, capitala vechii Cartagine, aflat tot lângă Tunis şi unul dintre cele mai bogate oraşe ale lumii clasice căutat acum pentru site-ul arheologic. O excursie în Tunis- Sidi Bou Saïd- Carthage costă 48 de euro.

Pe lista cu obiectivele ce trebuie musai să le vizitezi odată ce ajungi în Tunisia este amfiteatrul oval din El Djem, înscris în anul 1979 pe lista patrimoniului mondial UNESCO, marele lac sărat Chott el Djerid, dar şi casele berberilor troglodiţi din Matmata ori Marea Moschee din Kairouan, una dintre cele mai vechi moschei din lume şi cea mai veche moschee din vestul lumii arabe.

Hammamet şi Nabeul sunt alte două oraşe mediteraneene ce pot fi vizitate, preţul unei excursii fiind de 30 de euro, în care este inclusă şi o degustare de vin.

Zborul din Romania spre Tunisia durează 2 ore şi 40 de minute. Turiştii români nu au nevoie de viză, pentru o călătorie de maximum 90 de zile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.