Cifra de afaceri înregistrată în 2020 de producătorul de tutun JTI, membru al grupului Japan Tobacco, pentru cele două entităţi cu care îşi desfăşoară activitatea în România (JTI Trading şi JTI Manufacturing), depăşeşte 6,3 miliarde lei (1,3 miliarde euro), în creştere cu peste 16% faţă de 2019. Din suma totală, 75% reprezintă sume virate la stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Conform raportărilor financiare finale pentru anul trecut, cifra de afaceri înregistrată de JTI în 2020 pentru cele două entităţi cu care îşi desfăşoară activitatea în România, JTI Trading şi JTI Manufacturing, depăşeşte 6,3 miliarde lei (1,3 miliarde euro), în creştere cu peste 16% faţă de 2019. 75% din cifra de afaceri, şi anume 4,8 miliarde lei reprezintă sume virate la stat: accize, TVA şi alte taxe şi contribuţii, în creştere cu circa 13% faţă de anul precedent”, anunţă compania.

Profitul celor două entităţi JTI în 2020 este de peste 731 milioane lei, în creştere cu 34% comparativ cu 2019.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

„Într-un an de criză fără precedent, am demonstrat că facem parte dintr-o industrie rezilientă, pe care statul s-a putut baza. În 2020, vânzările legale au crescut pentru că piaţa neagră a scăzut la sub 10%, pentru prima dată în 15 ani, politica fiscală a fost predictibilă, iar cadrul de reglementare nu a suferit schimbări majore sau neaşteptate. Pe durata pandemiei ne-am confruntat însă şi cu dificultăţi: protejarea oamenilor, închiderea unor magazine, restricţiile din HoReCa. Reamintesc că în 2020 s-a dezbătut în Parlament cea mai radicală iniţiativă anti-tutun, care prevedea printre altele interzicerea expunerii produselor din tutun în magazine şi interzicerea oricăror sponsorizări din partea companiilor de profil, iniţiativă a cărei adoptare ar fi dus la expansiunea contrabandei şi ar fi lovit şi mai mult sectorul cultural, atât de grav afectat. Ne bucurăm că putem să ne desfăşurăm activitatea sprijinind în continuare Vama Română şi Poliţia de Frontieră, precum şi  comunitatea în care muncim şi trăim, prin programele sociale şi culturale pe care le derulăm în România de mai bine de 20 de ani”, a declarat Evgeny Nikolsky, general manager JTI România, Moldova şi Bulgaria.

JTI este una dintre primele companii multinaţionale stabilite local, încă din 1993, şi a investit până acum în România peste 250 milioane de euro. Recent, compania a anunţat o investiţie de 60 de milioane de euro în următorii trei ani pentru modernizarea capacităţilor de producţie ale fabricii din Bucureşti. În momentul de faţă, aproximativ 70% din producţia JTI Manufacturing este exportată în circa 50 ţări.  

România este al treilea producător european de ţigarete, după Germania şi Polonia. În 2020 totalul exporturilor a fost de peste 1,3 miliarde euro, contribuţia pozitivă a tutunului la balanţa de plăţi fiind de circa un miliard de euro.

Conform ultimei execuţii bugetare anunţate, veniturile provenite din accizele pentru produsele din tutun au crescut în prima parte a anului cu peste 12,5% (de la an la an), ceea ce înseamnă că sectorul tutunului este unul dintre cei mai solizi contribuabili la bugetul statului.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds), şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care a investit pe plan local.  JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 44.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.