Adrian Veştea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a primit, marţi, la sediul ministerului, vizita E.S. domnul Takashi KATAE, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în România. Discuţiile s-au axat, în principal, pe iniţierea unor proiecte pilot interinstituţionale de cercetare şi inovare privind introducerea instrumentelor şi tehnicilor digitale în managementul riscului de dezastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Discuţiile s-au axat, în principal, pe iniţierea unor proiecte pilot interinstituţionale de cercetare şi inovare privind introducerea instrumentelor şi tehnicilor digitale în managementul riscului de dezastre, cu implicarea mediului privat, academic şi de cercetare şi a autorităţilor publice, care să contribuie la optimizarea planurilor de acţiune şi a politicilor de managementul riscurilor, astfel încât autorităţile publice să acţioneze rapid şi eficient în caz de cutremur”, anunţă ministerul.

Totodată, ca măsură de prevenţie, a fost propusă realizarea unor proiecte pilot pentru integrarea de noi tehnologii şi materiale, în procesul de consolidare seismică a clădirilor şi în reabilitarea infrastructurii de drumuri locale. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Ministerul Dezvoltării precizează că ”anul trecut, în luna martie, România şi Japonia au semnat un Parteneriat Strategic, menit să consolideze relaţiile de cooperare dintre cele două ţări, inclusiv în domeniul reducerii riscului de dezastre”. 

”Cei doi oficiali au convenit asupra realizării unui schimb de bune practici privind reglementările tehnice în domeniile urbanismului şi construcţiilor, evaluarea post-dezastru a pagubelor asupra clădirilor, verificarea siguranţei post-seism a clădirilor şi stabilirea soluţiilor de intervenţie, precum şi implementarea unor soluţii moderne de reconstrucţie. România şi Japonia cooperează deja cu succes la nivel ştiinţific şi tehnologic în cadrul Centrului pentru Optică de Mare Putere de la Măgurele (ELI-NP), obiectiv finanţat prin de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii”, subliniază instituţia. 

"Am toată încrederea că parteneriatul româno – nipon va continua şi va aduce noi oportunităţi de cercetare şi dezvoltare, schimburi de experienţă valoroase şi rezultate cu efecte vizibile pe termen lung pentru ambele ţări. În acest sens, reafirm angajamentul şi întreaga disponibilitate a reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării pentru consolidarea acestei colaborări fructuoase în domenii de interes naţional şi apreciez în mod deosebit angajamentul experţilor niponi de a participa la acţiuni comune împreună cu statul român", a subliniat ministrul Adrian Veştea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.