Violonista Mihaela Martin şi dirijorul Christian Badea, împreună cu Orchestra simfonică a Filarmonicii ”George Enescu”, vor susţine pe scena Ateneului Român, la Sala Mare, joi şi vineri, de la ora 19.00, un program alcătuit din Concertul în la minor, op. 53, pentru vioară şi orchestră de Antonin Dvorak şi Simfonia nr. 5, în do minor, op. 67 de Ludwig van Beethoven.
Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român.
În anii ’70, într-o Românie sub comunism, violonista Mihaela Martin se număra printre câştigătorii a două dintre cele mai mari concursuri internaţionale. La 19 ani a obţinut Premiul II la Concursul Ceaikovski de la Moscova apoi, la prima ediţie a Concursului Internaţional de vioară de la Indianapolis, este distinsă cu Premiul I. După prima ei apariţie la Carnegie Hall, cotidianul New York Times scria că a fost ”unul dintre cele mai captivante concerte de debut ale anului“.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În prezent, Mihaela Martin locuieşte în Germania şi continuă să fie una dintre cele mai aclamate violoniste românce în plan internaţional.
A colaborat cu mari muzicieni ca Charles Dutoit, Kurt Masur, Martha Argerich, Yuri Bashmet, Elisabeth Leonskaja. ”În România, am trăit, am crescut şi am mers la şcoală. Deci, tot ceea ce creează baza personalităţii mele muzicale consider că este din România“, declară Mihaela Martin.
Christian Badea, dirijor principal la Filarmonica “George Enescu” din Bucureşti, aclamat în cele mai prestigioase săli de concert şi în celebre teatre lirice din Europa, America de Nord şi Asia, a studiat vioara la Conservatorul de muzică din Bucureşti şi dirijat de orchestră la Bruxelles si Salzburg, aici sub îndrumarea maestrului Herbert von Karajan. S-a perfecţionat la Juilliard School din New York, unde principalul său mentor a fost Leonard Bernstein.
Cu o carieră impresionantă, dirijorul Christian Badea a condus 167 de reprezentaţii la Metropolitan Opera House din New York, 32 la Royal Opera House Covent Garden din Londra, 19 la Wiener Staatsoper şi sute de spectacole lirice si concerte simfonice la München, Hamburg, Copenhaga, Amsterdam, Stockholm, Lyon, Torino, Bologna, Budapesta, Montreal, Houston, Sydney.
Nu de mult, la Bucureşti, muzicianul a pus în scenă în spaţiul Ateneului Român, două spectacole-eveniment cu opera în concert „Parsifal” de Richard Wagner: în mai 2015, a prezentat actul III-lea, după care, în deschiderea stagiunii 2016-2017 a Filarmonicii „George Enescu”, a condus actul I, concert-spectacol care s-a impus ca cel mai important eveniment cultural-muzical al anului 2016.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.