UNESCO şi gigantul american Netflix lansează joi un concurs de scurtmetraje cu tema "poveşti populare din Africa reinventate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

A găsi "noi talente" în rândul tinerilor regizori din Africa subsahariană, a le finanţa proiectele şi a le permite să le difuzeze pe Netflix în 2022 este noul acord între UNESCO şi Netflix.  

"Vrem ca aceste talente să propună poveşti pe care le apreciază pentru mesajele lor şi pe care le reinventează în scurtmetraj şi care, sperăm noi, să emoţioneze publicul", a explicat nigerianul Ben Amadasun, responsabil în Africa de conţinuturi originale şi achiziţii pentru platforma americană. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Această iniţiativă vizează  să găsească noi talente şi poveşti populare care sunt o parte foarte importantă a patrimoniului nostru şi a culturii noastre în Africa", a explciat el pentru AFP. 

Cei şase câştigători ai acestui concurs vor primi 25.000 de dolari şi vor beneficia de o formare şi de supraveghere din partea profesioniştilor din industrie. Ei vor primi un buget de 75.000 de dolari pentru a crea, filma şi produce scurtmetrajele lor care vor fi difuzate pe Netflix în 2022, precizează Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţe şi Cultură (UNESCO), într-un comunicat. 

Participanţii la concurs - deschis până în 14 noiembrie - trebuie în special să aibă vârste între 18 şi 35 de ani, să trăiască şi să fie originari dintr-o ţară africană şi să aibă minim doi ani (şi maxim cinci ani) de experienţă profesională în industria audiovizualului. 

Agenţia Naţiunilor Unite şi Netflix subliniază că "mulţi regizori emergenţi au dificultăţi în a găsi finanţare şi vizibilitate care să le permită să-şi prezinte talentele şi să-şi dezvolte cariera creativă". 

"Acest concurs vrea să abordeze această problemă şi să permită autorilor africani" să-şi prezinte activitatea publicului din toată lumea, adaugă comunicatul. 

"Am trăit timp de un an şi jumătate o pierdere a evenimentelor culturale faţă în faţă care, pentru noi, demonstrează că există o urgenţă în transmisie, deoarece altfel avem posibilitatea pierderii complete a unor tradiţii, care sunt fundamentale pentru generaţiile mai tinere", a declarat pentru AFP Ernesto Ottone Ramirez, director adjunct pentru cultură la UNESCO.

El a amintit că organizaţia se ocupă de "patrimoniul imaterial" şi că "Africa este o prioritate" pentru UNESCO.

UNESCO a publicat pe 5 octombrie un raport, după doi ani de activitate, care prezintă un bilanţ cu privire la starea şi provocărilor industriei cinematografice şi ale audiovizualului în 54 de ţări din Africa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.