Bucureştenii vor putea parcurge un traseu sonor, "Inside-Out", prin care vor asculta sunetele oraşului, ale burlanelor sau ale ruinelor, ale diverselor materiale din interiorul clădirilor, începând de pe strada Poştei, continuând la Curtea Veche şi până în Piaţa Sfântul Anton, de joi, ora 16.00, anunţă Muzeul Naţional de Istorie a României.
În perioada 14-24 septembrie, bucureştenii au ocazia să parcurgă traseul sonor, care începe pe Strada Poştei, continuă la Curtea Veche şi se încheie în Piaţa Sfântul Anton.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Curatoarea proiectului, Antje Vowinckel, şi artista Maria Balabaş au creat un refugiu în faţa asaltului de mesaje comerciale şi politice, astfel încât cetăţenii să-şi recupereze spaţiul public într-o manieră conştientă şi activă. În acest fel, vizitatorii pot percepe spaţiul public totodată ca experienţă senzorială.
Timp de unsprezece zile, în trei locuri distincte (Piaţa Sfântul Anton, strada Poştei şi strada Franceză), sunetele vor stimula trecătorii, schimbându-le modul în care percep mediul înconjurător. Acestea vor vorbi despre arhitectura interioară a spaţiului, fie că sunt sunete materiale ori mişcări imaginare în interiorul unei clădiri.
Cele trei spaţii se află în aceeaşi zonă, pentru a putea fi vizitate cu uşurinţă, unul după celălalt: Strada Poştei: artă sonora în burlanele clădirilor, Strada Franceză: Ruine interactive la Curtea Veche, Strada Şepcari - Piaţa Sfântul Anton.
"Inside-Out" este un proiect al Institutului Goethe în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a României, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la semnarea Tratatului dintre România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.