The New York Times a prezentat scuze după ce a publicat un articol - ridiculizat în presa americană - despre taţii care au avut grijă de copiii lor în timp ce soţiile participau la Marşul Femeilor, sâmbătă, în Washington, informează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am dat-o în bară”, a spus Wendell Jamieson, editorul secţiunii Metro din The New York Times, în care a fost publicat acel articol, duminică.

Reporterul şi editorul responsabili pentru publicarea articolului au declarat pentru The Huffington Post, luni, că le pare rău pentru publicarea articolului.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”A fost o idee proastă de la bun început. A fost conceput cu cele mai bune intenţii, dar a eşuat. Regret”, a spus Wendell Jamieson, editorul responsabil de secţiunea Metro.

”Îmi pare rău, îmi pare rău, îmi pare rău”, a spus şi Filip Bondy, jurnalist freelancer, autorul articolului.

Articolul ridiculizat a avut titlul ”Ce importanţă vitală au femeile? Acest oraş a aflat în timpul Marşului Femeilor”. Însă, articolul nu a fost despre milioanele de femei care au participat la marş pentru drepturile lor, sâmbătă, sau despre dificultăţile de natură politică pe care le-ar putea întâmpina în timpul mandatului preşedintelui Donald Trump, ci despre taţii din Montclair, New Jersey, care au fost nevoiţi să aibă grijă de copiii lor, în timpul evenimentului. 

Articolul a părut să sublinieze trei idei desuete legate de gen şi creşterea copiilor – ”bărbaţii nu pot îndeplini sarcinile implicate de creşterea copiilor”, ”bărbaţii care reuşesc să rezolve sarcinile elementare în creşterea copiilor sunt excepţionali şi demni de o ştire” şi ”creşterea copiilor este responsabilitatea femeilor”.

Filip Bondy, în vârstă de 65 de ani, fost jurnalist sportiv pentru Daily News, a citit mesajele critice la adresa articolului său pe Twitter, duminică, în timp ce avea grijă de nepoata sa, în vârstă de cinci ani, în timp ce nora lui călătorea spre casă după ce participase la Marşul Femeilor, în Washington.

”Am meritat (acele critici, n.r.)”, a spus Filip Bondy ca răspuns la articolul său, adăugând că ar fi trebuit să evite să scrie materialul, pentru că şi el, la rândul lui, s-a implicat mult în creşterea copiilor, alături de soţia sa, în timp ce amândoi avea locuri de muncă cu normă întreagă.

”A fost un articol despre ce se întâmplă acasă în timp ce femeile pleacă la «război». Ştiţi, în mod obişnuit bărbaţii merg la luptă, în timp ce femeile rămân acasă”, a spus el, explicând că articolul ar fi trebuit să fie perceput într-o notă mai lejeră, de amuzament, dar ”acestea nu sunt vremuri uşoare”.

Filip Bondy a spus că a ales Montclair pentru redactarea articolului său pentru că majoritatea locuitorilor au votat pentru Hillary Clinton.

Wendell Jamieson a declarat pentru The Huffington Post că articolul a fost gândit de bărbaţi din echipa The New York Times care au crezut că vor prezenta marşul dintr-un ”unghi amuzant” şi vor arăta ce se întâmplă într-un oraş după ce toate femeile îl părăsesc. Wendell Jamieson a precizat că articolul a fost citit şi de femei care ocupă funcţia de editor în secţiunea Metro.

Deşi unele mesaje publicate pe Twitter au sugerat că articolul este un exemplu pentru ceea ce se întâmplă atunci când redacţiile sunt formate mai ales din bărbaţi, Wendell Jamieson a precizat că ”Metro reprezintă un departament în care există diversitate de gen”.

Dean Chang, redactorul-şef adjunct al secţiunii Metro a publicaţiei The New York Times, a publicat, de asemenea, un mesaj pe Twitter, prin care a prezentat scuze publice.

”Tonul articolului a fost buclucaş şi nu am ajuns unde ar fi trebuit să ajungem. Însă, Filip Bondy este un om şi un jurnalist bun. Îmi asum vina”, a scris el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.