Studenţi de la Universitatea din Manchester au şters poemul "If" al lui Rudyard Kipling de pe un zid al instituţiei, motivând că este rasist, şi au pictat peste el versuri de Maya Angelou, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ei consideră că Rudyard Kipling a fost de partea celor care s-au opus "eliberării, autodeterminării şi drepturilor omului". 

Poemul din 1895 al autorului "Cărţii junglei" a fost pictat recent pe zidul clădirii sindicatului, recent renovată. Însă studenţii au şters lucrarea, înlocuind-o cu versurile "Still I Rise", de Maya Angelou în încercarea de a şterge din istorie referirile la rasism. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Sindicatul şi-a cerut scuze că nu a consultat studenţii în alegerea poemului. 

Riddi Viswanathan, studentă, a spus: "Este important pentru noi să reprezentăm vocile studenţilor de culoare, de aceea simţim că poemul lui Rudyard Kipling este complet nepotrivit". 

Însă Jan Montefiore, profesor emerit de literatură la Kent University, şi autor al unei cărţi despre Kipling din 2007, a afirmat că este "teribil de crud şi simplist să-l anulezi pe Kipling spunând că este rasist". 

Poemul lui Kipling a fost adesea votat ca favorit al naţiunii, iar "Cartea Junglei" este încă preferată de familii, aceasta stând la baza filmului Disney cu acelaşi nume. 

Kipling s-a născut în India, în 1865, şi a lucrat ca jurnalist. "Cartea Junglei" a fost publicată în 1894.

În 1907, el a devenit primul scriitor de limbă engleză care a primit Premiul Nobel pentru Literatură. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.