Festivalul Opera Aperta revine cu o a opta ediţie, între 25 şi 30 iunie, la Cluj. Premiera mondială a versiunii reinterpretate a spectacolului "Carmen", semnată de Barcelona Flamenco Ballet şi un stand-up muzical interactiv, creat de dirijoarea Dalma Toadere împreună cu actorul Bogdan Bob Rădulescu, vor fi în program.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barcelona Flamenco Ballet revine în festival cu o adaptare a operei Carmen, un spectacol ce păstrează muzica originală a lui Bizet, dar integrează accente moderne de jazz şi flamenco, creând o experienţă complet diferită şi emoţionantă. Cu o coregrafie unică ce îmbină elementele de flamenco cu influenţele din dansul contemporan, povestea de dragoste a frumoasei Carmen cu toreadorul Escamillo în versiunea prezentată, în premieră mondială, la Cluj – Napoca, este un spectacol versatil, ce va fi apreciat de orice iubitor de operă, balet, teatru sau flamenco.

Barcelona Flamenco Ballet este una dintre cele mai apreciate companii de dans din Europa, ale cărei spectacole au captivat spectatori din 50 de ţări, de pe 5 continente. David Gutiérrez, fondatorul şi coregraful ce a creat spectacolele memorabile ale companiei, a fost nominalizat la categoria Cel Mai Bun Coregraf la prestigioasele Max Awards şi are alte numeroase premii internaţionale.
Carmen în interpretarea Barcelona Flamenco Ballet va avea două reprezentaţii, în 27 şi 28 iunie, de la ora 18:30, în sala mare a Operei Naţionale Române, biletele fiind puse în vânzare aici www.bilete.ro/carmen/

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Carnavalul Animalelor, "un spectacol de la 9, la 99 de ani", este un alt eveniment de neratat în noua ediţie Opera Aperta. Stand-up-ul muzical propus de dirijoarea Dalma Toadere îl are, în prim-plan, pe actorul Bogdan Bob Rădulescu, în rolul compozitorului Camille Saint-Saens. Cu multe glume muzicale şi ironii în program, Bogdan Rădulescu va transpune publicul în atelierului creativ în care s-a născut „Carnavalul Animalelor”, creaţia „atât de amuzantă” a compozitorului francez. 

Spectacol este programat în 26 iunie, de la ora 18:30, în Sala Mare a Operei Naţionale Române. Biletele se pot găsi aici www.bilete.ro/carnavalul-animalelor-stand-up-muzical/

“În fiecare ediţie, celebrăm opera clasică, dar şi genurile şi formele noi de artă, e un mod natural în care Opera Aperta trece graniţele convenţionalului. Atât timp cât publicul va reuşi să râdă, să cânte, să simtă ritmuri şi să îmbrăţişeze senzaţii creative noi, misiunea Opera Aperta este îndeplinită”, a spus Florin Estefan, directorul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Festivalul va continua tradiţia spectacolelor cu acces liber din Piaţa Unirii şi alte locaţii din Cluj, programul complet Opera Aperta 2024 urmând să fie anunţat, în curând.

Festivalul Opera Aperta este un eveniment al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, aflat la a VIII-a ediţie. Din 2015, spectatorii au cunoscut opera şi artiştii într-un mod aparte, dincolo de graniţa imaginară a sălii de spectacol, pe scene ridicate în locaţii neconvenţionale din oraş. Spectacole lirice precum "Carmen" de G. Bizet, "Nabucco" şi "La Traviata" de G. Verdi, concertul "Ride on Harmony", care a adus pe scenă artişti motociclişti, dar şi spectacolul de balet "Lacul lebedelor" de P. I. Ceaikovski, montat pe scena plutitoare a Lacului Chios din Parcul Central, au ajutat publicul să (re)descopere opera într-un format inedit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.