Filarmonica „George Enescu” a anunţat că biletele pentru concertele simfonice cu public din 17 şi 18 iunie, în care orchestra simfonică va fi condusă de Horia Andreescu, vor fi puse în vânzare luni, la ora 12:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Programul concertelor este alcătuit din Simfonia nr. 48, în do major de Joseph Haydn şi Simfonia nr. 2, în do major, op. 61 de Robert Schumann.

Joseph Haydn (1732-1809), prieten cu Mozart şi profesor al lui Beethoven, a marcat clasicismul muzical vienez. A devenit unul dintre cei mai prolifici compozitori din toate timpurile, fiind adesea numit părintele simfoniei, pentru că a dezvoltat genul într-o formă superioară. Simfonia nr. 48 este supranumită „Maria Theresia”, pentru că a fost compusă cu ocazia unei vizite a împărătesei Maria Terezia a Austriei din anul 1773.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Simfonia nr. 2 de Robert Schumann (1810-1856) este „o bijuterie muzicală, pe care dirijorul Sergiu Celibidache o considera drept cea mai simfonică dintre creaţiile sale, cu unul dintre cele mai frumoase adagio-uri compuse vreodată. Atât «Maria Theresia» de Haydn, cât şi Simfonia nr. 2 de Schumann sunt lucrări pe nedrept uitate, care merită puse în valoare. Mă bucur să fac acest lucru alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii «George Enescu»“, a transmis dirijorul Horia Andreescu.

Pentru concertele cu public programate până la finalul stagiunii, sala  Ateneului Român poate fi ocupată în proporţie de 50%.

„Sunt fericit că publicul revine în sala Ateneului Român. Muzicienii au nevoie de public, de energia iubitorilor de muzică, pe care o să simtă pe viu. Nu putem trăi fără public în sală“, a mai spus Andreescu.

Preţurile biletelor sunt de 100 şi 110 lei. Ele pot fi cumpărate de pe site-ul instituţiei şi de la casa de bilete a Ateneului. Vor fi puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete.

Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Concertele programate în stagiunea 2020 - 2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV-2.
Accesul la concertele organizate în sala mare a Ateneului Român este permis până la ora 18:50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe regulile impuse de protecţie şi distanţare.

Horia Andreescu a colaborat cu Filarmonica „George Enescu” de la debutul său, în 1987. Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic şi dirijorul şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. În anii '80 şi '90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda şi Capela de Stat din Schwerin.

Recunoscut mai ales pentru interpretările de referinţă ale capodoperelor lui Haydn, Beethoven, Berlioz şi Bartók şi pentru relaţia privilegiată pe care o are cu superstarurile artei interpretative, Horia Andreescu este, în acelaşi timp, un remarcabil promotor al muzicii noi şi al tinerelor talente. Este frecvent invitat să participe la jurizarea unor competiţii internaţionale, iar prin activitatea sa de profesor asociat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti contribuie esenţial la creşterea noilor generaţii de instrumentişti şi dirijori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.