Scala din Milano va începe la mijlocul lunii iulie o serie de concerte gratuite în aer liber, în locuri emblematice din această metropolă din nordul Italiei, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un semnal de revenire, ne revedem cu publicul, căci opera, muzica şi baletul sunt pentru toată lumea", a declarat marţi în faţa presei Dominique Meyer, director la Scala de la mijlocul lui 2020. 

Din 11 până în 13 iulie, orchestra, corul şi baletul prestigiosului teatru vor susţine 14 concerte cu un repertoriu care va cuprinde de la jazz la Vivaldi şi Donizetti, trecând prin Brahms, Bach sau Rachmaninoff.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Toate aceste concerte vor fi omagiul adus marelui muzician argentinian Astor Piazzolla, virtuoz al bandoneonului, care a revoluţionat tangoul deschizându-l către jazz şi muzica clasică în anii '70 şi '80, cu ocazia împlinirii unui secol de la naşterea sa.       

Această serie de concerte se va încheia pe 14 iulie cu o zi a porţilor deschise la mitica sală italiană, cu un program de Verdi, Rossini şi Puccini. 

Dominique Meyer spune că regăseşte aici spiritul Sărbătorii muzicii, program lansat în 1982 de fostul ministru francez al Culturii Jack Lang, al cărui consilier a fost, "fiind vorba despre a stârni emoţii muzicale peste tot, deschis, aproape de public". 

"A merge la întâlnirea cu spectatorii în loc să aştepţi ca ei să vină la teatru, oameni care nu ar merge la Scala în vremuri normale, fie pentru că se tem de preţ, fie de locul respectiv", a declarat el pentru AFP. 

După şase luni de linişte din cauza coronavirusului, Scala şi-a regăsit publicul pe 10 mai, cu un concert dirijat de directorul muzical Riccardi Chailly, urmat de un altul a doua zi sub bagheta lui Riccardo Muti. 

Potrivit lui Meyer, "simţim că există o mare dorinţă de a reveni la teatru, primele concerte fiind pline, ţinând cont de limitarea capacităţii" sălii, de la 500 la 700 de spectatori, faţă de 2.000 înainte de pandemie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.