The Duke of Edinburgh International Award este singurul program care oferă acreditare globală pentru activităţi de educaţie non-formală şi are o istorie în România de peste 10 ani. În Săptămâna Haferland, tinerii din România au participat la diverse activităţi, între care ateliere de pictat mobilă, tresure hunt, cursuri de dans.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Noi suntem într-o aventură, aici, la Săptămâna Haferland, tinerii descoperă tradiţiile, cultura saşilor. Sunt 20 de tineri din Baia Mare, Paşcani, Cluj-Napoca, Constanţa. La final, ei vor prezenta ce au făcut aici. Au avut ateliere de pictat mobilă, tresure hunt, au avut curs de dans”, a povestit, pentru News.ro, Mihaela Mariş, vicepreşedinte al Fundaţiei în România.

Fundaţia The Duke of Edinburgh International Award (DofE) în România pregăteşte tinerii pentru viaţă şi le oferă posibilitatea, indiferent de mediul de provenienţă, cu vârsta între 14 şi 24 de ani, să facă acest program, să-şi aleagă de fapt activităţi iar după o perioadă de timp în care ei au fost constanţi în aceste activităţi să primească recunoaştere internaţională.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

La nivel internaţional, programul există din 1956, când educaţionalistul Kurt Hahn l-a iniţiat, iar fondator a fost Ducele de Edinburgh, soţul reginei Elizabeth a II-a. În România, din 2013 a fost lansat la nivel naţional.

Până în prezent au participat în program peste 12.000 de tineri au trecut prin program iar acum sunt înscrişi 2.763 de tineri.

Atunci când intră în program, tinerii fac activităţi obligatorii de voluntariat, un sport, o activitate care să-i dezvolte o abilitate personală, o activitate de aventură - învaţă despre echipament, să citească o hartă, să ofere primul ajutor, să fie ghizi, să organizeze expediţii pe munte. Ei investesc o oră pe săptămână, timp de 6, 12 sau 18 luni, adică se înscriu la nivelurile Bronz, Argint sau Aur, merg într-un spaţiu outdoor.

Programul Award este deschis pentru orice fel de tânăr, din şcoli de elită dar şi din centre de plasament, din centre de reeducare, atât timp cât are vârsta între 14 şi 24 de ani.

„Programul este creat de ei şi personalizat în funcţie de cursurile lor de la şcoală, de nevoile lor. Este o întreagă relaţie pe care tânărul o stabileşte cu un adult. Pentru că în program, ei au un lider pe care noi îl formăm”, a subliniat Mariş.

La finalul acestui program, tinerii merg într-o ceremonie de recunoaştere, în funcţie de locul unde se află. Primesc un certificat şi un pin, recunoscut la nivel internaţional. La ceremoniile de Bronz şi Argint se organizează la nivel local, iar cele de Aur sunt organizate de Fundaţie împreună cu Casa Regală din România la Palatul Elisabeta, pentru că Majestatea Sa Margareta Custode al Coroanei române este patronul programului în România.

Cum află tinerii despre Programul Award

De la prieteni sau din social media sau prin intermediul şcolilelor lor. Cadrele didicatice sunt pregătite de noi iar adulţii sunt şi ei voluntari. „De obicei, cei mai pasionaţi profesori din şcoală sunt mentorii lor”, declară Mihaela Mariş.

„Programul Award este singura marcă globală care oferă acreditare internaţională pentru activităţile de educaţie formală pe care tinerii le fac”, a adăugat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.