Muzicienii dintr-o orchestră nu îşi transmit coronavirusul atunci când interpretează la instrumentul lor, arată un studiu realizat de Filarmonica din Viena, care consideră că nu este nevoie de modificări în contextul ieşirii din izolare, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Studiul demonstrează că nu este nevoie de adaptarea la noile reguli sanitare a modului în care cântă muzicienii din orchestre.

Sub control medical, muzicienii ansamblului celebru în întreaga lume pentru concertul de Anul Nou s-au supus unui test, certificat de notar. Rezultatele doctorului Fritz Sterz, comunicate luni de Filarmonică, arată că „nu trebuie să ne aşteptăm ca aerul expirat de un artist să ajungă la o distanţă mai mare de 80 de centimetri”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Pentru realizarea acestui experiement, la începutul lunii mai, muzicienilor le-a fost montată, prin nas, o sondă care arăta o ceaţă fină atunci când respirau.

Violoniştii nu au degajat mai mulţi aburi când cântau decât atunci când erau în repaus. Suflătorii au proiectat condensul doar în apropierea căilor lor respiratorii. Numai flautiştii au emis particule până la o distanţă de maxim 80 de centimetri.

Studiul concluzionează că nu există un risc ridicat privind muzicienii care cântă împreună atâta timp cât menţin o distanţă de cel puţin 1 metru.

În Austria, teatrele şi sălile de concerte vor putea, odată cu finalul lunii mai, să susţină evenimente cu până la 100 de spectatori.

Potrivit planului întocmit de autorităţi, de la 1 iulie, numărul permis va fi de până la 250 de spectatori, iar de la 1 august, de până la 1.000 de persoane. Asta în condiţii de amenajare specială a spaţiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.