Cele mai noi cuiburi de ouă de dinozaur au fost descoperite la Livezi şi Boiţa, în zona Ţara Haţegului. Cercetările au început în urmă cu trei ani, iar de atunci se află în procesul de restaurare desfăşurat de către echipele de studenţi ai Universităţii din Bucureşti, conduse de conf. Zoltan Csiki-Sava şi lect. Ştefan Vasile cu susţinerea şi implicarea Dino Parc Râşnov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Conform cercetărilor, ouăle din cuiburile descoperite provin, cel mai probabil, de la „dinozaurul cu cioc de raţă” Telmatosaurus Transsylvanicus, o specie de dinozaur erbivor ce a trăit în zona Transilvaniei cu aproximativ 66-70 de milioane de ani în urmă.

Oase de pui dinozaur
Oase de pui dinozaur

Pentru a marca aceste noi descoperiri paleontologice, începând cu 15 august, la Dino Parc Râşnov se va lansa o expoziţie de cuiburi reale de ouă de dinozaur şi machete reconstituite ale cuiburilor cu pui de dinozaur. Exponatele din cadrul vernisajului au fost descoperite şi curatoriate între 2015 şi 2018, în localităţile Livezi şi Boiţa, de aceeaşi echipă menţionată mai sus.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ou dinozaur Tuştea
Ou dinozaur Tuştea

"Am hotărât să susţinem cercetările din domeniu încă de la începutul colaborării cu prof. Dan Grigorescu de la Universitatea din Bucureşti, autor al unor importante descoperiri şi studii pentru ţara noastră, pentru comunitatea paleontologică, dar şi pentru vizitatorii Dino Parc Râşnov, pe care ne dorim să-i surprindem în permanenţă cu noutăţi. Fiecare exponat de la Dino Parc vine şi cu o atestare ştiinţifică, astfel, vizitatorii noştri pot învăţa lucruri interesante şi inedite din istoria dinozaurilor", a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

"Ne-am bucurat de susţinerea continuă a Dino Parc Râşnov în cercetările desfăşurate până acum în Bazinul Haţeg, acolo unde au fost descoperite cele mai multe dovezi ale existenţei dinozaurilor pe teritoriul ţării noastre", a declarat prof. Dan Grigorescu.

Dino Parc Râşnov este o zonă de agrement şi un muzeu în aer liber, situat pe Strada Cetăţii, în apropiere de Cetatea Râşnov. Pe lângă un traseu impresionant cu 100 de dinozauri în mărime naturală, atestaţi ştiinţific, parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuţe în arbori, un cinematograf 9D şi un cinematograf 360°, traseu de aventură, labirint laser, expoziţii unicat şi multe alte zone interactive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.