Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat lansarea unui nou subprogram de finanţare pentru restaurarea monumentelor istorice, care va fi implementat de Institutul Naţional al Patrimoniului (INP), prin Timbrul Monumentelor Istorice (TMI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acest demers este esenţial pentru: stimularea intervenţiilor dedicate monumentelor istorice vulnerabile din România, integrarea acestor proiecte în ţesutul urban sau peisajul local şi revitalizarea comunităţilor locale prin punerea în valoare a clădirilor istorice.

Finanţarea subprogramului de restaurare răspunde direct priorităţilor MC pentru 2024: scoaterea din pericol a monumentelor istorice periclitate şi angajarea comunităţilor patrimoniale şi locale în protejarea monumentelor istorice.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Suma disponibilă pentru finanţare nerambursabilă pentru sesiunea de finanţare V / 2024 este de 110.000.000 lei. Termenul limită de depunere a proiectelor este 09.09.2024.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.