Instalaţia VR „Tu esti un alt eu - O catedrală a corpului” va fi prezentată în perioada 14 - 21 decembrie, între orele 18.00 - 21.00, la Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative CINETic (strada Tudor Arghezi, 3b, Bucureşti), în contextul unui simpozion ce marchează încheierea proiectului care a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Instalaţia a fost dezvoltată de artista Adina Pintilie în colaborare cu colectivul de designeri VR Augmented Space Agency (Ciprian Făcăeru, Sabin Şerban şi Dan Făcăeru) şi CINETic UNATC. Instalaţia poate fi explorată în urma unei programări la adresă de e-mail: info@cathedralofthebody.com.

După ce a reprezentat cu succes România în cadrul Expoziţiei Internaţionale de Artă - La Biennale di Venezia 2022, „Tu eşti un alt eu - O catedrală a corpului” îşi continuă traseul expoziţional internaţional în 2023, când expoziţia va fi prezentată în premieră în România în deschiderea oficială a programului „Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023” (17 Februarie - 30 Aprilie), şi în Germania, la Stuttgart Württembergischer Kunstverein (Octombrie 2023 - Februarie 2024 ).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Simpozionul „Eu sunt un alt tu - O Conferinţă despre corp. Medierea intimităţii şi politicilor corpului” este organizat miercuri, de Departamentul Cercetare, Dezvoltare, Inovare din cadrul UNATC - Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti, - împreună cu Asociaţia Culturală MANEKINO şi KAJET Journal.

Găzduit de Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative (CINETic) al UNATC Bucureşti, evenimentul marchează încheierea Programului de Mediere din cadrul proiectului „Tu eşti un alt eu - O catedrală a corpului”, desfăşurat în perioada martie - noiembrie 2022, în parteneriat cu HKW Haus der Kulturen der Welt Berlin, în colaborare cu cinci universităţi din România şi Italia: UNATC - Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti, CESI - Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii al Universităţii din Bucureşti , Università Iuav di Venezia, UNAGE - Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, UAD - Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca.

Coordonat de Larisa Oancea (istoric de artă şi cercetător) şi Daniel Neugebauer (directorul Departamentului de Comunicare şi Educaţie Culturală al HKW Berlin), programul de mediere a reunit la Veneţia, pe parcursul ultimelor opt luni, 37 de tineri cercetători şi studenţi din şapte ţări (România, Italia, Franţa, Germania, Austria, Finlanda, Turcia), şi diferite domenii academice: istoria artei, cinema, filozofie, arte performative, arhitectură şi design.

În timpul prezenţei lor la Veneţia, aceştia au avut importantul rol de a asigura, pe de o parte, procesul de mediere a conţinutului expoziţional în relaţie cu publicul vizitator al Pavilionului României şi al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia, şi pe de altă parte, de a extinde şi aprofunda cercetarea artistică despre intimitate şi corporalitate care a dat naştere proiectului.

Dimensiunea de cercetare a avut ca centre de interes relaţia participativă şi impactul cognitiv-emoţional al experienţelor artistice asupra vizitatorilor, precum şi potenţialul de învăţare şi transformare printr-o experienţiere ‘corporală’ a proceselor artistice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.