Cea de a 6-a ediţie a Salonului Naţional de Artă Contemporană - SNAC se desfăşoară în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie într-o serie de galerii şi muzee bucureştene cu participare naţională şi internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Expoziţiile parte din SNAC 2024 se deschid simultan în mai multe galerii bucureştene şi îşi propun să aducă împreună artişti din toate filialele UAP, definind astfel un context cultural complex în arta plastică contemporană românească şi cartografiind atât tendinţele generale cât şi caracteristici locale din domeniul artelor vizuale.

Deschiderea oficială va avea loc duminică, de la ora 16:00, la Combinatul Fondului Plastic.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Galeriile parte din salon din cadrul ediţiei curente, sunt spaţii culturale consacrate, fie galerii ale Uniunii Artiştilor Plastici din România precum: Simeza, Centrul Artelor Vizuale; fie galerii partenere: UNAgaleria, Galeria IOMO, Art Safe, The Institute, Galeria S.E.N.A.T. la care se adaugă muzee şi centre culturale ale colaboratorilor instituţionali: Muzeului Naţional Tehnic „Prof. ing. Dimitrie Leonida”, Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Ţăranului Român, Galeriile de Artă ale Academiei Române, Centrul Cultural palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului - Mogoşoaia.

Temă acestei ediţii, Pl@stic ∞ Contemporan are un caracter aparent ludic, plecând de la denumirea breslei, dar integrează o serie de analogii specifice contemporaneităţii, este o temă care deschide diferite abordări artistice, distincte şi conexe, care transpune metodologii şi discursuri vizuale trans şi interdisciplinare utilizate în arta contemporană internaţională.

Tema propusă pentru 2024 aduce în prim plan diferenţele, elementele de diversitate în discursurile plastice contemporane, un subiect de cercetare vizuală care îşi propune să reliefeze componenţa extrem de cosmopolită din punct de vedere artistic şi generaţional al artei contemporane româneşti, dar în acelaşi timp evidenţiază, identifică şi defineşte o structură care are capacitatea de a omogeniza, de a inventaria o serie de indici vizuali şi conceptuali comuni care conferă specificitate artei contemporane româneşti.

Toate aceste nuclee conceptuale definesc şi transpun plastic un concept general care are la bază interdisciplinaritatea artei contemporane. În acelaşi timp, este o temă versatilă, care are abilitatea de a deschide subiecte de analiză socio-culturale prin intermediul discursurilor plastice care traversează diverse domenii şi problematici sociale, politice, ecologice, etice etc.specifice lumii contemporane. Este un subiect acut, intens sincronizat cu limbajele şi temele zilelor noastre.

Programul individual al galeriilor şi muzeelor integrate în ediţia din 2024 a Salonul Naţional de Artă Contemporană şi lista artiştilor participanţi vor fi publicate pe siteul şi pagina Fb a Uniunii Artiştilor Plastici din România: uap.ro.

SNAC este organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România, sub egida Ministerului Culturii, fiind considerat la nivel naţional, drept unul dintre evenimentele de referinţă din domeniul artelor vizuale.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.