Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong" Sibiu prezintă o selecţie specială de filme de animaţie, ateliere de creaţie şi spectacole, în perioada 3 - 5 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Aducem un nou cadou copiilor din oraş, de data aceasta în aşteptarea lui Moş Nicolae! Chiar dacă a fost un an dificil pentru toată lumea, suntem bucuroşi că am păstrat viu spiritul tânăr al oraşului printr-o agendă bogată ce surprinde un imaginar fabulos, conturând un viitor mai bun pentru noile generaţii. Suntem norocoşi, totodată, că ne aflăm sub patronajul unei administraţii înţelepte pentru care artiştii rămân esenţiali şi valoroşi, protejând lucrătorii culturali într-o perioadă critică. Aşadar, la final de an ţinem să mulţumim în mod special Primăriei şi Consiliului Local Sibiu pentru contribuţia vitală în păstrarea teatrului pentru copii şi tineret ca o moştenire culturală vie pentru întreaga comunitate”, a declarat Adrian Tibu.

„Mercy Street: Strada Speranţei” este primul lungmetraj de animaţie românesc pentru copii, realizat după Revoluţia din decembrie 1989. Filmul este regizat de Fraţii Buzea (Ducu şi Stefan). Aceştia au experienţă în realizarea spoturilor şi videoclipurilor muzicale animate. Părinţii celor doi sunt Zaharia şi Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animaţie Bălănel şi Miaunel, Peripeţiile lui Ionuţ, Temerarii de la scara 2, Roboţel si Creionel.

„Mercy Street este un lungmetraj de animaţie despre prietenie, curaj, sacrificiu şi nu în ultimul rând despre dragoste. Este povestea micuţului Lorenz care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă, aflată sub lumea noastră. Lorenz trebuie să salveze muzica pentru a salva viaţa de pe pământ. În aceasta călătorie iniţiatică este însoţit de 3 prieteni muzicieni, părintele Abbey care este mentorul său şi de cele 2 pisici persane ale sale. Antagonistul, Marcus Prophet, un geniu al răului, are in plan să fure toata muzica şi s-o transforme într-o enorma sursă de energie pe care s-o folosească pentru a dobândi nemurirea”, a declarat regizorul Ştefan Buzea.

În distribuţia filmului de animaţie se numără actorii Alex Bordeanu, Ionuţ Grama, Cristian Iacob, Vlad Rădescu, Marius Stănescu, Duta Şerban, Andrei Stanciu şi Laurenţiu Munteanu. Proiecţia va avea loc vineri, 3 decembrie de la ora 18.00, iar intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Animaţia are o durată de aproximativ 73 de minute şi este recomandată tuturor categoriilor de vârstă.

„Aventurile lui Ţuţu” prezintă povestea unui băieţel de 8 ani. Evadând din jungla urbană în care există doar tablete şi smartphone-uri, Ţuţu descoperă basmele şi poveştile ascunse în paginile cărţilor. Micul erou călătoreşte din satul bunicilor până pe Marte şi înapoi, într-o aventură plină de peripeţii. Regia filmului este semnată de Ion Octavian Frecea, iar personajele basmului sunt redate prin vocile îndrăgiţilor actori Horaţiu Mălăele, Marian Râlea, Tamara Buciuceanu Botez, Mihai Răzuş şi Marcelo Cobzariu. Proiecţia va avea loc sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 18:00, iar intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Animaţia are o durată de aproximativ 73 de minute şi este recomandată tuturor categoriilor de vârstă.

Cele două proiecţii sunt prezentate la Sibiu cu sprijinul Cartoon TV Plus, o platformă de streaming video gratuit, exclusiv cu filme de animaţie româneşti pentru grădiniţe, şcoli, licee, cluburi pentru elevi, biblioteci publice şi spitale pentru copii. Platforma difuzează în premieră „Legendarium”, primul serial de animaţie CGI românesc - în trei variante audio: română, maghiară şi engleză.

Pe cartoontvplus.ro, publicul va putea viziona de asemenea filmul de animaţie „Opinci”, premiat la TIFF şi Animest, precum şi o serie de alte filme cu acces pe baza unui cont gratuit. Proiectul îşi propune să demonstreze cum filmul de animaţie poate di utilizat în implicarea copiilor în activităţi prin care îşi pot dezvolta abilităţile critice şi creative pe diverse teme sociale şi culturale.

Rezervarea locurilor pentru proiecţiile de la Sibiu se face la Agenţia de Bilete a Teatrului „Gong” sau prin e-amil la ticketing(@)teatrulgong.ro, după regula „primul venit, primul servit”.

Cei mici sunt invitaţi, de asemenea, să îl redescopere pe Ion Creangă într-o montare specială.

„Fata babei şi fata moşneagului” în regia Èvei Lábadi este un spectacol cu actori şi păpuşi ce propune o călătorie iniţiatică într-o lume fabuloasă despre rău şi bine. Construit ca un laborator cu poveşti, spectacolul de la Sibiu este unul al antitezelor, în care răbdarea şi blândeţea conturează nucleul unei lumi mereu învingătoare. Spectacolul imaginat de Èva Lábadi, pe ritmuri muzicale şi cu mult umor, reinterpretează bucuria unei naraţiuni nemuritoare într-un colaj inspirat atât din portul românesc, cât şi din opera lui Brâncuşi. Producţia de la Sibiu se bucură de contribuţia unor artişti importanţi ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Anton Balint, Lucia Barbu, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Raluca Pavel, Adrian Prohaska şi Claudia Stühler. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute şi este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Cele două reprezentaţii vor avea loc sâmbătă, 4 decembrie şi duminică, 5 decembrie, de la ora 11.00. Preţul unui bilet la oricare din reprezentaţii este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condiţiile de modificare a biletelor flexibile, puteţi găsi în regulamentul afişat pe teatrulgong.ro. 

Diana Ribana redeschide seria atelierelor de creaţie prin două întâlniri efervescente. Cei mici îşi vor confecţiona propriul Moş, sub formă de decoraţiuni, într-o sesiune interactivă în care îşi vor dezvolta tehnicile de lucru manual şi abilităţile creative. Participanţii vor fi provocaţi să construiască poveşti în jurul acestei teme ca o joacă prietenoasă despre generozitate şi spirit de echipă. Atelierele vor avea loc sâmbătă, 4 decembrie şi duminică, 5 decembrie, de la orele 10:00 şi sunt destinate exclusiv copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, în limita locurilor disponibile conform regulilor de siguranţă sanitară şi distanţare socială. Preţul unui bilet la oricare din atelierele de creaţie este de 12 lei, tarif fix ce include toate materialele necesare.

Programul special de Moş Nicolae este prezentat în parteneriat cu Conceptual Lab by Theo Nissim.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptaţi de la această regulă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.