Ediţia a 19-a a Festivalului Ideo Ideis, desfăşurat între 1 şi 8 august, aduce la Alexandria 11 evenimente outdoor dedicate comunităţii locale. Opt trupe de teatru de liceeni vor trăi timp de şapte zile experienţa de festival, alături de comunitatea din Alexandria şi de nume importante din teatrul românesc, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mai mult de 140 de adolescenţi din toată ţara vor participa la ateliere de teatru şi dezvoltare personală şi vor prezenta în faţa publicului spectacole de teatru.

Ediţia cu numărul 19 a Festivalului Ideo Ideis se desfăşoară la Alexandria între 1 şi 8 august şi are drept temă un mesaj de încurajare a tinerilor în faţa presiunii din partea societăţii: "Ai tot ce ai nevoie".

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Highlight-ul outdoor este concertul multiSENZORIAL, un proiect extrem de apreciat în toată ţara, care propune evenimente cu muzică clasică şi contemporană interpretată live, în spaţii neconvenţionale şi cu decoruri impresionante care includ mii de lumânări.

Concertul multiSENZORIAL se va desfăşura în Centrul Pietonal din Alexandria miercuri, de la ora 22:30. Publicul se va bucura de magia melodiilor trupelor Coldplay şi Imagine Dragons interpretate de Cvartetul de Coarde Sonore, toate sub strălucirea a mii de lumânări. Accesul este liber, la fel ca în cazul tuturor celorlalte evenimente outdoor din cadrul acestei ediţii a Festivalului Ideo Ideis.

Spectacolele outdoor debutează vineri, de la ora 18:00, în Parcul Vedea, cu spectacolul "Frutty Juggle Jam" de Vlad Benescu, care va fi urmat de "Dacă poţi visa, poţi realiza" de Mihaela Săndulescu. În parcul CMT Vlad Benescu prezintă un show de jonglerii şi acrobaţii tot vineri de la ora 19:00.

Sâmbătă şi duminică (3 şi 4 august) spectacolele pentru copii încep la ora 10:00 în Parcul Vedea şi în Centrul Pietonal. Sunt programate spectacole de jonglerii şi acrobaţii, teatru pentru copii şi un atelier de jonglerie.

Tot duminică, de la 20:30, are loc şi concertul (clar)obscur cu Cristina Juncu şi Alexandros Raptis, la Parcul Vedea.

Luni, 5 august, este programat un atelier de face painting şi baloane, la Parcul Vedea, începând cu ora 10:30.

Programul este completat de cele cinci spectacole de teatru invitate în acest an: "Adrenalină", spectacolul montat de regizorul Gabriel Sandu la Teatrul Excelsior, comedia "Masacrul", producţia unteatru cu Alexandru Papadopol, Dana Rogoz, Florina Gleznea şi Emil Măndănac, "Bazinul de nord", cu Şerban Pavlu şi Vlad Linţă, produs de ARCUB, spectacolul "Vulnerabil", de la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti şi montarea "D'ale Carnavalului" de la Centrul Cultural.

Biletele pentru spectacolele indoor sunt disponibile pe Eventbook.ro şi la casa de bilete a Centrului Multifuncţional pentru Tineri.

De-a lungul ultimilor 19 ani, Ideo Ideis a reprezentat o platformă care a încurajat peste 5.000 de adolescenţi să exprime ce sunt, prin ateliere de teatru şi arte alăturate, întâlniri şi discuţii cu mentori. Prin cele peste 500 de evenimente – spectacole invitate, ateliere de măiestrie, filme şi masterclass-uri, festivalul a născut o adevărată mişcare socială şi artistică în comunitatea locală, demonstrând eficienţa proiectelor culturale în procesul de revitalizare urbană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.