Festivalul Diploma, ce reuneşte peste 120 de lucrări ale tinerilor absolvenţi de facultăţi creativ-vocaţionale din toată ţara, structurate pe domenii precum arhitectură, arhitectură de interior, urbanism, design grafic, fashion, pictură, sculptură, artă murală, foto-video, va avea loc între 11 şi 20 octombrie, în clădirea monument istoric de pe Str. C.A. Rosetti nr. 3 (fostul restaurant Cina) din Bucureşti. Accesul este gratuit.
Ediţia cu numărul şase a festivalului Diploma, un proiect iniţiat de The Institute, prezintă în faţa publicului larg noua generaţie de creativi români. Astfel, vizitatorii festivalului au ocazia să admire lucrările tinerilor artişti înainte ca acestea sa fie expuse în galerii sau muzee locale şi internaţionale.
Festivalul include o serie de expoziţii, structurate pe mai multe domenii, precum arhitectură, arhitectură de interior, urbanism, design grafic, design industrial şi design de obiect, fashion, pictură, sculptură, artă murală, arte textile, ceramică - sticlă - metal, grafică sau foto-video, amenajate în spaţiul clădirii Cina, redeschisă cu această ocazie pentru publicul larg.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Expoziţiile reunesc peste 120 de lucrări ale tinerilor absolvenţi de facultăţi creativ-vocaţionale din toată ţara. Acestea au fost selectate de membrii boardului creativ al festivalului din câteva sute de lucrări înscrise.
În plus, pentru a marca parteneriatele strategice cu universităţi de profil importante din România, Diploma 2019 include trei expoziţii capsulă dedicate aniversărilor Universităţii de Vest Timişoara - Facultatea de Arte şi Design, Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti (UNArte) şi Universităţii de Arte şi Design Cluj Napoca (UAD).
Facultatea de Arte şi Design - Universitatea de Vest Timişoara va marca 75 de ani de existenţă în cadrul festivalului Diploma prin proiectul The Artist's Golden Hand, semnat de Mihai Zgondoiu, absolvent al facultăţii şi unul dintre cei mai apreciaţi artişti şi curatori ai generaţiei sale.
Universitatea Naţională de Arte Bucureşti aniversează în 2019 50 de ani de la înfiinţarea primei secţii de învăţământ superior de design în România. În acest context, va prezenta în festivalul Diploma o selecţie de lucrări semnate de cei mai cunoscuţi absolvenţi, cu obiectivul de a investiga rolul pe care designul îl are ca instrument în dezvoltarea economică şi socială.
Gala UAD Fashion Design, organizată anual de Universitatea de Arte şi Design Cluj Napoca sărbătoreşte la rândul său 25 de ani în 2019.
Expoziţia din cadrul Diploma, organizată cu această ocazie, va prezenta colecţiile BOL Fashion Of Nature by Oana Lupaş, Chic Utility by Diana Flore, campania colecţiei fiind realizată alături de stilistul Amir Doboş, şi House of Compulsion by Alina Morar şi Anca Belbe, toţi absolvenţi ai UAD.
Evenimentul include şi o serie de conferinţe dezvoltate alături de Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu şi Ordinul Arhitecţilor din România, care abordează teme precum antreprenoriatul creativ, piaţa locală de artă sau insighturi despre rolul arhitectului. La acestea se adaugă workshopuri şi petreceri menite să încurajeze dialogul multidisciplinar, dar şi să apropie un public cât mai numeros de creaţiile, lucrările şi conceptele semnate de tinerii artişti.
Diploma 2019 prezintă cele mai bune lucrări de absolvire ale viitoarei generaţii de artişti şi creativi, absolvenţi ai tuturor facultăţilor vocaţional-creative din România, precum artele plastice, artele decorative, arhitectura şi designul, selectate de către un board creativ, care reuneşte în acest an peste 40 de seniori în domenii creative: arhitecţi, designeri, galerişti, manageri culturali, urbanişti, fotografi, stilişti, redactori, antreprenori, graficieni, profesionişti activi şi dedicaţi ariei lor. Mai multe detalii despre aceştia se găsesc aici.
Festivalul Diploma reprezintă contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi cea mai tânără generaţie de artişti şi creativi din România înainte ca aceştia să devină celebri. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piaţa de artă şi cu mediul profesional la care aspiră.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.