Familia lui Charlie Chaplin a lansat o scrisoare deschisă prin care cere ca Cinema Museum din Londra, fosta casă de corecţie Lambeth în care a trăit odată marele cineast, să rămână centru cultural şi să nu fie vândut, aşa cum doresc actualii proprietari, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Scrisoarea este semnată de cinci dintre copiii lui Chaplin, Geraldine, Michael, Victoria, Annette şi Jane, care sunt "tulburaţi" de eventualitatea închiderii acestui centru cultural, în care tatăl lor a stat perioade de timp începând cu vârsta de 4 ani. 

Ei spun că au apreciat faptul că această clădire a fost transformată într-un centrul social vital, cultural, pentru comunitate şi pentru Londra. 

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

O petiţie a fost lansată pentru a salva Cinema Museum, care are şi un statut caritabil, condus de voluntari şi care nu primeşte fonduri publice. 

Muzeul găzduieşte o colecţie extinsă de obiecte cinematografice iar familia Chaplin îl descrie ca pe "cel mai potrivit lucru pe care britanicii îl au la un Muzeu Chaplin". 

Petiţia arată că proprietarii clădirii, South London şi Maudsley Hospital Trust, plănuiesc să vândă proprietatea pe piaţa liberă şi să evacueze actualul spaţiu. 

Mai mult de 19.000 de persoane au semnat petiţia până acum. Potrivit acesteia, muzeul a înaintat o ofertă generoasă pentru această proprietate în colaborare cu Family Mosaic, parte a Peabody Group, o asociaţie imobiliară care asigură locuinţe, îngrijire şi asistenţă. 

Chaplin s-a născut pe 16 aprilie 1889, la Londra, şi a petrecut timp de 10 ani, în mai multe etape, în casa Lambeth de pe strada Rendrew.

El a fost ultima dată în această casă în 1903, pe când avea 14 ani. "A reuşit să-şi ducă mama acolo" pe când ea "suferea de o boală mintală severă". A fost transferată mai târziu într-un azil unde şi-a petrecut restul vieţii. 

Charlie Chaplin a fost unul dintre cele mai mari staruri de cinema ale secolului al XX-lea. Vedeta filmului mut a dobândit succesul după ce s-a alăturat unei companii de teatru şi a plecat în America în 1910. A devenit celebru interpretând personajul Charlot în mai multe filme de comedie, iar printre cele mai cunoscute pelicule ale sale se numără ”Luminile oraşului/ City Lights” (1931), ”Timpuri noi/ Modern Times” (1936) şi ”Dictatorul/ The Great Dictator” (1940).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.