Expoziţia „Universul lui Salvador Dalí” îşi va închide porţile la 1 septembrie. Vizitatorii pot admira, la ARCUB – Hanul Gabroveni, cele peste 170 de lucrări semnate de Salvador Dalí, incluzând sculpturi, ilustraţii, gravuri, bijuterii preţioase, litografii şi multe altele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Deschisă la 13 decembrie 2023, expoziţia fenomen „Universul lui Salvador Dalí” a atras până acum peste 100.000 de vizitatori români şi turişti din toate colţurile lumii, confirmând succesul acestui eveniment cultural de amploare, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu HADRAN Events.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Evenimentul marchează atât 120 de ani de la naşterea lui Salvador Dalí, cât şi centenarul Manifestului suprarealist, publicat de André Breton în 1924, un moment esenţial în istoria curentului artistic ce promovează libertatea totală de expresie şi abandonul raţiunii în favoarea imaginaţiei, viselor şi fanteziei.

Fidelă preceptelor suprarealiste, expoziţia introduce vizitatorul într-o lume dominată de subconştient – o evadare totală din cotidian prin obiecte de artă care contrazic regulile realităţii. Lucrările expuse la ARCUB – Hanul Gabroveni – de la sculpturi din bronz de mari dimensiuni, mobilier suprarealist, sculpturi realizate în sticlă Daum, bijuterii, miniaturi din aur încrustate cu pietre preţioase până la gravuri şi litografii – dizolvă barierele dintre real şi imaginar şi oferă un parcurs exhaustiv prin temele predilecte abordate de Dalí în creaţiile sale, coroborat cu informaţii despre viaţa artistului.

Publicul are astfel şansa de a înţelege cum a transformat Dalí frământările sale interioare şi influenţele culturale în opere de artă de o complexitate şi o profunzime rar întâlnite, dar şi să descopere multiplele faţete ale personalităţii Salvador Dalí, de la artistul suprarealist ale cărui creaţii au cucerit continente, până la omul Salvador Dalí, cu toate contradicţiile şi aspiraţiile sale.

Iubitorii de artă pot sonda (explora) viziunea fantastică, extravagantă şi iraţională a lui Salvador Dalí asupra lumii, unde obsesiile, angoasele şi visurile invadează cadrele fixe ale realului şi se materializează în obiecte de artă ce acoperă diferite mijloace de expresie artistică. De la sculpturi în bronz precum „Premoniţia sertarelor”, care abordează misterele feminine în contextul efemerităţii timpului, la meditaţii asupra purităţii şi divinităţii, materializate în lucrări precum „Înger suprarealist”, sau interpretări suprarealiste ale canonului biblic, operele de artă Dalí expuse la ARCUB explorează adâncimile sufletului uman şi oferă privitorului o perspectivă inedită asupra lumii.
O vizită în „Universul lui Salvador Dalí” devine astfel o experienţă formidabilă, unde moliciunea neaşteptată a ceasurilor din opere de artă precum „Dansul timpului” schimbă pentru totdeauna percepţia vizitatorului asupra timpului.

În plus, expoziţia „Universul lui Salvador Dalí” oferă o experienţă interactivă unică: o aventură în realitatea virtuală (VR), care facilitează o înţelegere mai profundă a suprarealismului.

Pentru cei care nu au reuşit încă să viziteze expoziţia, acum este momentul perfect pentru a păşi în lumea lui Dalí. Această călătorie prin imaginarul său bogat şi provocator va rămâne cu siguranţă o amintire de neuitat.

Pachete şi bilete disponibile pentru toate categoriile de public

Expoziţia „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB – Hanul Gabroveni poate fi vizitată până la 1 septembrie 2024, de luni până duminică, între orele 10.00-20.00. Accesul în spaţiul expoziţional se face din Str. Gabroveni nr. 50-53.
Biletele pot fi achiziţionate, la preţuri variabile, în funcţie de categorie, de pe arcub.ro, universuldali.ro, entertix.ro dar şi direct de la casa de bilete ARCUB (Strada Gabroveni nr. 50-53). Copiii cu vârsta sub 6 ani, însoţiţi de un adult, beneficiază de acces gratuit.

Studenţii (cu vârsta de până în 26 de ani) şi pensionarii beneficiază de tarif redus. Vizitatorii pot beneficia de ghid audio, ce conţine explicaţii detaliate referitoare la obiectele expuse, şi experienţa VR, o plimbare virtuală printre personaje şi simboluri desprinse din picturile Daliniene.

Atât experienţa VR, cât şi ghidul audio pot fi achiziţionate prin pachetele de bilete disponibile, dar şi separat, online şi fizic, direct în locaţie, la costul de 10 lei, respectiv 15 lei.

De asemenea, vizitatorii beneficiază şi de oferte speciale: Happy Monday 50% - reducere la bilete în fiecare zi de luni şi Happy Summer -  20% reducere la bilete de marţi până vineri.

Pot fi organizate tururi ghidate pentru grupuri şcolare de minimum 20 de copii, dar şi evenimente corporate care includ tururi private ale expoziţiei şi/sau concerte, conferinţe etc. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.