Drepturile de editare a volumului "Biblia pierdută", primul roman al scriitorului Igor Bergler, au fost achiziţonate de gigantul Penguin Random House.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La sfârşitul anului trecut, drepturile pentru "Biblia pierdută" au fost achiziţionate de editura înfiinţată de Umberto Eco, La Nave din Teseo. În doi ani, cartea a fost vândută în peste 130.000 de exemplare. 

Editura Ediciones B din Spania, parte a celui mai mare concern literar din lume, Penguin Random House, a achiziţionat drepturile de traducere în limba spaniolă şi de distribuţie în Spania, Mexic, Chile, Columbia, Argentina, Paraguay, Uruguay, Venezuala, Peru, Ecuador, Bolivia, Costa Rica şi Panama.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Romanul va apărea în 28 de ţări. De menţionat că al doilea roman semnat de Igor Bergler, "Testamentul lui Abraham", care s-a vândut în peste 65.000 de exemplare, va fi scos spre vânzare internaţională cu începere din luna mai a acestui an.

Următoarele cărţi ale lui Igor Bergler programate să apară în România sunt "6 Poveşti cu draci", în această primăvară şi a treia carte din seria Charles Baker, "Minciuna lui Michelangelo", în toamna anului viitor.

Igor Bergler s-a născut pe 21 septembrie 1970 şi şi-a petrecut anii copilăriei la Timişoara. Tot aici a absolvit Liceul ”C. D. Loga”, pe atunci liceul elitelor timişorene. A intrat la Faculate în ultimul an al regimului Comunist, la Politehnica din Timişoara. A studiat regie de film, scenaristică şi filmologie la Bucureşti, iar apoi regie de film şi televiziune la Berlin. Igor Bergler are un doctorat în Managementul campaniilor electorale. A făcut parte din echipa care a creat după Revoluţie ProCinema, unde a scris zeci de articole şi cronici de film. La Timişoara, a condus ca director executiv ceea ce presa a numit "cea mai bună televiziune locală din România", Analog Tv, şi pentru o scurtă perioadă radiourile Analog din Timişoara, Caransebeş şi Lugoj. A creat şi moderat poate cea mai celebră emisiune de cultură postrevoluţionară după ”Serata muzicală” a lui Iosif Sava, ”A cincea roată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.