Dirijorul Ion Marin va colabora cu Filarmonica din Sankt Petersburg prin preluarea turneului european care debutează săptămâna aceasta în cinci oraşe din Italia şi Elveţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Iniţial, concertele din Italia şi Elveţia au fost programate cu Yuri Temirkanov la pupitru, însă dirijorul principal al orchestrei a anunţat imposibilitatea prezenţei sale în acest proiect, din motive de sănătate. Ion Marin extinde astfel colaborarea din această stagiune cu Orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg (un parteneriat început încă din anul 2014), în al cărei program fusese deja anunţat că va dirija ciclul de concerte dedicat muzicii franceze, unul dintre repertoriile favorite ale celebrului muzician de origine română.

Dirijorul Ion Marin va conduce, aşadar, renumita Filarmonică din St. Petersburg în turneul ce debutează chiar în această săptămână în cinci oraşe din Italia şi Elvetia. Programul cuprinde Simfonia a 9-a “Din Lumea Nouă”, de Antonin Dvorak şi Simfonia nr. 1, de Gustav Mahler. Turneul va avea loc în săli faimoase din Verona, Merano, Milano şi Torino (între 11 şi 15 septembrie), iar apoi în Elveţia, la Lugano (pe 16 septembrie).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Personalitate a scenei muzicale internaţionale, dirijorul Ion Marin este unul dintre puţinii dirijori care se manifestă la cel mai înalt nivel atât în domeniul muzicii simfonice, cât şi în cel al operei. Este invitat frecvent să dirijeze pe scenele marilor opere ale lumii şi a condus toate orchestrele europene importante, cum sunt Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, London Symphony Orchestra, Philharmonia, Orchestra Naţională a Franţei, Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma şi Orchestra Filarmonică din St. Petersburg.

Pe plan naţional şi european, Ion Marin este o personalitate recunoscută în mod oficial pentru serviciile deosebite aduse culturii, artei şi imaginii României în lume, precum şi pentru dimensiunea socială a impactului său. Activitatea profesională a muzicianului este întregită de implicarea hotărâtoare şi ferventă în două mari programe, atât culturale, cât şi sociale.

Ion Marin este directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” şi, de asemenea, preşedintele fondator al Programului Naţional Cantus Mundi România, instituit în 2011 la iniţiativa sa. După opt ani de activitate, Programul Naţional Cantus Mundi a strâns sub egida sa peste 1.300 de coruri. Aproape 50.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul ţării, construind nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societăţii noastre. Din ianuarie 2019, odată cu înfiinţarea Orchestrei Uniunii Europene, când România a preluat preşedinţia rotativă a UE, Ion Marin a fost numit manager si director artistic al acestui amplu proiect de diplomaţie culturală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.