Oliver Zille, directorul Târgului de Carte de la Leipzig la care România este invitat de onoare, a afirmat că îşi doreşte "ca literatura română să trezească interesul specialiştilor" şi "ca vizitatorii târgului de carte să descopere o ţară nouă şi să înveţe să o iubească".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Îmi doresc ca literatura română, o literatură extraordinară, să trezească interesul specialiştilor şi, în egală măsură, să ducă la crearea unor noi legături, mult mai profunde cu spaţiul de limbă germană. De asemenea, îmi doresc ca vizitatorii târgului de carte să descopere o ţară nouă şi să înveţe să o iubească. În ultimii ani, prezenţa ţărilor invitate a reuşit să facă posibil acest lucru: la Leipziger Buchmesse, o literatură se prezintă drept emblema unei întregi culturi, nu doar vizitatorii se dovedesc încântaţi, ci un întreg oraş", a spus Oliver Zille, directorul Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig despre invitatul de onoare al ediţiei la conferinţa de presă dedicată evenimentului.

În plus, "prezenţa României în calitate de ţară invitată de onoare ne oferă o perspectivă nouă asupra Europei înseşi. Istoria şi prezentul acestei ţări, cu multitudinea ei de etnii, limbi şi comunităţi religioase poate oferi idei şi crea perspective pentru viitorul european comun. Mă bucur deja la gândul unor întâlniri memorabile", a mai spus directorul. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Peste 60 de evenimente şi mai mult de 40 de autori vor reprezenta România, ţară invitată de onoare a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig, care se deschide joi. 

Participarea României ca ţară invitată de onoare a ediţiei din 2018 a Târgului Internaţional de Carte de la Leipzig semnifică reluarea şi stabilizarea conexiunilor culturale româno-germane şi dezvoltarea de proiecte şi colaborări pe termen lung, în toate domeniile culturale şi academice, transmite MCIN.

Între invitaţi se află Norman Manea, Mircea Cărtărescu, Nora Iuga, Varujan Vosganian, Filip Florian, Cătălin Mihuleac, Andrei Oişteanu, Andrei Pleşu şi Doina Ruşti, Ana Blandiana, Mircea Dinescu, Andrei Cornea, Cătălin Mihuleac, Denisa Comănescu, Dinu Flămând, Emil Hurezeanu, Florin Lăzărescu, Gabriela Adameşteanu, Ioana Nicolaie, Matei Vişniec, Nicolae Prelipceanu, Radu Găvan, Claudiu M. Florian, Aura Christi, Robert Şerban şi Teodor Dună.

Acestora li se alătură scriitori de limbă germană cu origini româneşti, precum Cătălin Dorian Florescu, Jan Cornelius, Dana Grigorcea, Iris Wolff, Rodica Draghincescu, Carmen Francesca Banciu şi Traian Pop.

Scriitoarea germană de origine română Herta Müller va prezenta concertul Adei Milea, un spectacol audio şi vizual, pentru care laureata Nobelului literar din 2009 semnează traducerea în limba germană a textelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.