Schema de ajutor de minimis pentru sectorul cultural independent a fost pusă în dezbatere publică de Ministerul Culturii, conform Legii nr. 53/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Obiectivul schemei îl reprezintă susţinerea a aproximativ 5.000 de entităţi care activează în sectorul cultural din România şi a căror activitate a fost restricţionată pe perioada stării de urgenţă sau pe perioada stării de alertă.

Bugetul total disponibil este de 140 milioane lei (aproximativ 28 milioane euro).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Ajutorul financiar se acordă sub forma unor granturi în cuantum de 20% din diferenţa dintre cifra de afaceri obţinută din activitatea eligibilă aferentă anului 2019 şi cifra de afaceri obţinută din activitatea eligibilă aferentă anului 2020, dar fără a depăşi echivalentul în lei a 200.000 euro.

Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile care au personalitate juridică, se încadrează în categoria societăţilor (înfiinţate în baza Legii societăţilor nr. 31/1990), precum şi a organizaţiilor neguvernamentale (constituite în baza Legii nr. 21/1924 sau a Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000) şi desfăşoară activităţi în sectorul cultural conform codurilor CAEN enumerate în cadrul schemei.

În conformitate cu dispoziţiile alin. (4) al art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, propunerile şi observaţiile referitoare la schema de ajutor de minimis supusă dezbaterii pot fi transmise în scris pe adresa Ministerului Culturii, B-dul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti, pe fax, la nr. 021/222.85.43 sau la adresa de e-mail legislativ@cultura.ro, până la data 19.03.2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.