45 de dirijori din 22 de ţări precum Italia, Australia, Coreea de Sud, Grecia, Africa de Sud, SUA, Mexic, Japonia, Hong Kong, Franţa, România, China, Germania, Polonia, Maroc, Olanda, Brazilia, Croaţia, Macedonia de Nord, Spania, Singapore şi Elveţia au aplicat pentru participare activă la prima ediţie a masterclass-ului de interpretare dirijorală condus de maestrul Cristian Măcelaru în cadrul celei de a XIX-a ediţii a Concursului Internaţional "George Enescu".
Dirijoarele Eu-Lee Nam (Coreea de Sud, 34 de ani) şi Ana Spasovska (Macedonia de Nord, 25 de ani), alături de Kyrian Friedenberg (SUA, 25 de ani), Omar El Jamali (Maroc, 32 de ani), Harris Han (SUA, 24 de ani) şi Alex Amsel (SUA, 33 de ani) sunt cei 6 tineri selectaţi să lucreze alături de maestrul Cristian Măcelaru şi Orchestra Română de Tineret timp de o săptămână la Bucureşti, în perioada 23 – 27 septembrie.
După modelul de funcţionare al Concursului Internaţional George Enescu, inspirat de viaţa artistului al cărui nume îl poartă, masterclass-ul de interpretare dirijorală, instrumentală şi aprofundare în studiul muzicii reprezintă o platformă unde tinerii muzicieni, instrumentişti sau dirijori, sunt ghidaţi în dezvoltarea unei cariere de succes în domeniul muzicii clasice, prin exersarea şi îmbunătăţirea abilităţilor interpretative şi de comunicare.
Evenimentul se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi este un proiect cultural finanţat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Vineri, 27 septembrie 2024, ora 18:00, la Ateneul Român, trei dintre cei şase dirijori participanţi la masterclass-ul de interpretare dirijorală şi aprofundare în studiul muzicii vor urca la pupitrul Orchestrei Române de Tineret pentru a dirija, alături de maestrul Cristian Măcelaru, Concertul de închidere al Concursului Internaţional George Enescu.
În program vor fi prezentate lucrări din repertoriul româno-francez universal, într-un regal muzical ce va cuprinde lucrări de George Enescu, Dan Dediu, Hector Berlioz, Claude Debussy şi Igor Stravinski.
Până la data de 30 iunie 2024, tinerii muzicieni de până la 35 de ani sunt invitaţi să se înscrie pentru a fi selectaţi ca participanţi pasivi la masterclass-ul de interpretare dirijorală, precum şi participare activă şi pasivă pentru masterclass-ul de interpretare instrumentală dedicat muzicienilor de până în 25 de ani.
Tot până la data de 30 iunie 2024 sunt deschise înscrierile şi pentru secţiunea compoziţie a Concursului Internaţional George Enescu.
La ediţia din acest an a Concursului Internaţional George Enescu, iubitorii de muzică clasică pot achiziţiona atât bilete individuale pentru fiecare concert cât şi 3 tipuri de abonamente, preţurile pornind de la 60 de lei.
Biletele şi abonamentele pentru concertele şi recitalurile organizate în cadrul Concursului Internaţional George Enescu se pot achiziţiona din platforma de ticketing www.eventim.ro, dar şi în format fizic, din Librăriile Cărtureşti, Librăriile Humanitas, magazinele Carrefour sau Good2Go.
Abonamentul pentru concerte simfonice (5 concerte)
Categoria 1 – 800 de lei
Categoria a 2-a – 640 de lei
Abonamentul pentru recitaluri (6 recitaluri)
Categoria 1 – 720 de lei
Categoria a 2-a – 576 de lei
Abonamentul General pentru recitaluri şi concerte simfonice (11 evenimente)
Categoria 1 – 1370 de lei
Categoria a 2-a – 1100 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenţi, pensionari – 550 de lei
Bilete individuale pentru concerte simfonice (preţ/concert)
Categoria 1 – 200 de lei
Categoria a 2-a – 160 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenţi, pensionari – 80 de lei
Bilete individuale pentru recitaluri (preţ/recital)
Categoria 1 – 150 de lei
Categoria a 2-a 120 de lei
Categoria a 2-a cu reducere 50% pentru elevi, studenţi, pensionari – 60 de lei
Studenţii, elevii şi profesorii şcolilor şi universităţilor de muzică din toată ţara beneficiază de acces gratuit în baza legitimaţiei şcolare şi de serviciu, în limita locurilor disponibile.
De asemenea, persoanele cu handicap alături de însoţitorii lor beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile, conform legii.
Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru biletele şi abonamentele achiziţionate de pe alte platforme de ticketing neoficiale.
Organizatorii Concursului Internaţional George Enescu oferă acces gratuit la etapele preliminare ale tuturor secţiunilor instrumentale din cadrul concursului care vor avea loc la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în perioada 1 - 18 septembrie şi la semifinalele acestora, care vor avea loc la Ateneul Român în data de 8 septembrie (violoncel), 14 septembrie (vioară) şi 20 septembrie (pian), nefiind necesară o înregistrare prealabilă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.