Casa de modă Chanel a anunţat joi plecarea directorului său artistic, Virginie Viard, fără a numi deocamdată un succesor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Chanel confirmă plecarea lui Virginie Viard după o bogată colaborare de cinci ani în calitate de director artistic al colecţiilor de modă", a precizat grupul într-un comunicat.

"O nouă organizaţie de creaţie a casei va fi anunţată în timp util. Colecţia haute couture de vară 2024 va fi prezentată, aşa cum era prevăzut, în 25 iunie la Opéra Garnier", a adăugat acesta.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Virginie Viard, în vârstă de 62 de ani, preluase această funcţie extrem de prestigioasă şi solicitantă în 2019, după moartea legendarului designer Karl Lagerfeld. Ea lucrase anterior alături de acesta timp de peste 20 de ani.

"Chanel îi mulţumeşte lui Virginie Viard pentru contribuţia sa remarcabilă la moda Chanel, pentru creativitatea şi vitalitatea sa", a scris grupul.

În timpul celor cinci ani în care a creat colecţiile Chanel, vânzările casei au atins noi culmi, cu un record de aproape 20 de miliarde de dolari în 2023, un "nou an excepţional", potrivit mărcii, cu o creştere de 14,6%.

Munca sa, fie că este vorba de pret-a -porter sau haute couture, a fost totuşi criticată în lumea modei pentru designul său uneori dezordonat sau pentru lipsa de asumare a riscurilor.

Una dintre cele mai populare colecţii ale sale, în luna martie, a avut ca temă staţiunea balneară Deauville din Normandia şi scenele sale mitice din istoria cinematografiei.

Designerul francez, îmbrăcată întotdeauna simplu, ea însăşi într-un tricou şi pantaloni negri, a fost extrem de discretă în presă şi sobră în apariţiile sale, în contrast puternic cu caracterul extravagant al mentorului său.

"Un nou capitol începe pentru Chanel Mode. Suntem încrezători în capacitatea echipelor de a asigura continuitatea colecţiilor în această perioadă de tranziţie", a declarat grupul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.