Maria Ressa, jurnalistă filipineză premiată cu Nobel, a lansat cartea "Cum să înfrunţi un dictator. Lupta pentru viitorul nostru" publicată în limba română de editura ZYX Books.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În Filipine, ea a fost condamnată la peste 100 de ani de închisoare pentru că a expus faptele de corupţie ale preşedintelui Rodrigo Duterte, iar împotriva ei s-a dezlănţuit un val de violenţă online fără precedent. În cartea sa, Maria Ressa dezvăluie legătura dintre regimurile autocrate (conduse de Duterte, Trump sau Putin) şi companiile de tehnologie care se află în spatele reţelelor sociale – locul de unde ne informăm (dar şi dez-informăm) cei mai mulţi dintre noi.

"Când am început să citesc cartea Mariei Ressa "Cum să înfrunţi un dictator. Lupta pentru viitorul nostru", am simţit că devin un votant mai avizat. Aşa a apărut ideea de a poziţiona autoarea unei cărţi despre democraţie proaspăt lansată în România ca pe o candidată la alegerile din acest an. Alegând Maria Ressa şi citind cartea, cred că putem ajunge un pic mai conştienţi de exerciţiul democratic pe care-l avem la dispoziţie", menţionează Cătălin Rusu, director de creaţie Rusu+Bortun.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Campania se desfăşoară în mod intenţionat în contexte de comunicare electorală: postere, bannere pe site-uri care prezintă campanii politice, panotaj stradal, activare în jurul cortului electoral din cadrul târgului de carte Bookfest de la Romexpo.

"Alege Maria Ressa" îşi doreşte să atragă atenţia asupra potenţialelor derapaje pe care le poate genera absenteismul la vot, indiferenţa faţă de acţiunile de corupţie ale politicienilor desemnaţi să reprezinte interesul public şi îndeamnă, în mod indirect, publicul să fie conştient şi prezent în spaţiul public prin exercitarea drepturilor democratice.

Editura ZYX Books face parte dintr-o familie mai mare de comunităţi online, în cadrul ZYX Group. Publică titluri de non-ficţiune din domenii ca psihologia practică, sănătatea mintală, jurnalism şi idei inovatoare, societate, memoir şi cărţi de educaţie emoţională pentru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.