Cea de-a treia ediţie a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia va fi marcată „Ziua Satului Românesc, va avea loc în perioada 22 -24 septembrie în incinta Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, Bucureşti.
Vizitatorii vor găsi bunătăţi din toate colţurile ţării realizate de micii producători, înregistrate pe sisteme de calitate europene, produse montane sau ca produse atestate tradiţional.
„Produsele şi preparatele pe care le veţi găsi la Muzeul Naţional al Satului reprezintă tradiţie, muncă, dedicare, pasiune. Sunt realizate de oameni gospodari, pe care îi apreciez şi îi respect pentru efortul lor şi, pentru aceasta, trebuie să fim alături de ei, să îi incurajăm să ducă mai departe aceste frumoase tradiţii şi să le aducă în mijlocul consumatorilor. Mergeţi la acest sfârşit de săptămână la Târgul Pâinii şi consumaţi produsele româneşti!”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
La acest eveniment se estimează că oferta va fi de peste 100 de produse atestate tradiţional din cele peste 750 produse înregistrate în Registrul Naţional al Produselor Tradiţionale din judeţele Alba, Botoşani, Braşov, Galaţi, Iaşi, Mureş, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Ilfov şi Bucureşti.
Oferta operatorilor economici care obţin aceste produse bazate pe reţete transmise din generaţie în generaţie este diversificată din categorii precum panificaţie şi patiserie, produse din carne, produse lactate, produse din peşte, legume - fructe, băuturi spirtoase şi multe altele.
"Satul românesc este cheia înţelegerii noastre ca români în marele cor al naţiunilor europene, este locul în care trecutul se întâlneşte cu prezentul pentru a pregăti viitorul. Satul vorbeşte despre istoria profundă a ţării. El nu vorbeşte prin evenimente glorioase, nu reţine date istorice de anvergură, eroii satelor sunt anonimi, cel mai adesea; satul vorbeşte însă prin viaţa de zi cu zi a locuitorului, condiţionat încă de fertilitatea pământului, de ploi şi soare, de recoltele culese la finele anotimpurilor, care se scurg cu ritmicitate după ceasul cosmic al universului, nu după cel grăbit al omului modern", a declarat conf. univ. dr. Paula Popoiu, director general al Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.
În curtea Muzeului vor fi prezenţi brutari artizani, producători, comunităţi, ambasade ale unor ţări prezente în România care ne vor prezenta tradiţiile lor reunite în jurul pâinii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.