Institutul Naţional al Patrimoniului a lansat licitaţia pentru lucrări de consolidare, restaurare şi punere în valoare a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Dorohoi, judeţul Botoşani, anunţă Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Importanţa clădirii este dată de istoria sa care începe la 1893 când, în şedinta Consiliului General al Prefecturii judeţului Dorohoi, se votează luarea unui împrumut în vederea construirii unui palat administrativ şi de justitie şi a unei cazărmi pentru armata teritorială. Câţiva ani mai târziu, în 1898, se decide construirea Palatului Administrativ la Dorohoi. Timp de 11 ani, ultimul etaj al fostei Prefecturi a judeţului a găzduit Muzeul de Ştiintele Naturii, parterul fiind ocupat de Biblioteca şi Casa de Cultură, timp în care clădirea s-a numit Palatul Culturii", se arată în anunţul MC.

Muzeul de Ştiinţele Naturii Dorohoi deţine o bibliotecă cu peste 6.500 de volume de specialitate.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, anunţa în ianuarie că aici vor fi amenajate doua laboratoare - unul de cercetare şi unul de conservare - un auditorium, o sală de educaţie muzeală, una pentru conferinţe şi simpozioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.