Ceea ce defineşte eficient profesionalismul unui loc în care sănătatea psihică atinge standardele de excelenţă este arătat prin unitatea şi profesionalismul unei echipe. Specialiştii centrului de terapie Realm din Bucureşti vorbesc despre conceptul centrului şi despre viziunea sa asupra obiectivelor privind sănătatea umană şi lămuresc cele mai importante aspecte pe care toţi cei ce devin parte a comunităţii Realm ajung să le cunoască şi de care se bucură apoi pe o perioadă nedeterminată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
  1. Ce este diferit la Realm? 

Adriana Platon Analist Comportamental BCBA: Centrul oferă un mediu terapeutic confortabil, sigur şi primitor, care facilitează deschiderea şi confortul clienţilor.

Realm se diferenţiază prin angajamentul său de a dezvolta şi implementa programe şi intervenţii inovatoare pentru comunitate (ex: Sănătatea psihică a tinerilor din şcolile şi liceele din România, proiect recent dezvoltat şi implementat la nivelul şcolilor şi liceelor din Bucureşti în care specialiştii au oferit suportul informativ tinerilor cu care s-au întâlnit).

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Printr-o abordare personalizată, utilizarea de tehnici şi metode inovatoare (ex: universul imersiv, ultradigitalizat dedicat recuperării copiilor cu TSA, autism sau alte tulburări asociate), suport pentru familii, colaborare multidisciplinară şi un angajament constant faţă de inovaţie şi cele mai recente practici din domeniu, asigurând cele mai bune rezultate pentru fiecare client în parte. Realm este locul unde fiecare îşi atinge potenţialul maxim.

  1. Care sunt avantajele tehnologice pe care acest centru de terapie le oferă faţă de toate celelalte?

Andrei Şerban, Terapeut senzorial: Societatea în care trăim se dezvoltă în ritm alert şi tehnologia devine din ce în ce mai mult o parte semnificativă a vieţii noastre. Astfel, credem într-o perspectivă de actualitate în ceea ce priveşte implementarea tehnologiei în recuperarea copiilor cu TSA, autism sau alte tulburări asociate ceea ce se confirmă şi prin prisma rezultatelor obţinute alături de piticii cu care lucrăm.

În cadrul centrului de terapie Realm, înţelegem că terapia clasică şi cea digitalizată se îmbină pentru a forma o formă de intervenţie coezivă unică şi cu beneficii incomensurabile. Centrul de Terapie Realm se foloseşte de mijloace tehnologice pentru a crea o experienţă imersivă, captivantă şi remarcabilă pentru clienţi. Centrul Realm dispune de un ecran şi o podea inteligente, interactive şi ultradigitalizate a căror funcţionalitate creşte semnificativ capacitatea de maximizare a eforturilor şi consecinţelor pozitive ale parcursului terapeutic.

În camera senzorială digitalizată se regăsesc oglinzi, perdele de fibra optică, fotolii luminoase, aparate vibrante, instrumente pentru stimularea simţului olfactiv şi multe alte echipamente care alături de software-ul inteligent integrat reuşesc să potenţeze capacitatea terapiilor şi ghidează parcursul clienţilor mari şi mici către rezultate uimitoare. De asemenea, centrul oferă posibilitatea ca terapiile să fie supravegheate prin prisma sistemelor de asistenţă audio-video care satisfac curiozitatea aparţinătorilor şi sporesc interesul şi posibilitatea acestora de a se implica mai mult în lucrul cu cei dragi, chiar la ei acasă.

Centrul este în sine un loc în care tehnologia este la ea acasă, astfel fiecare cabinet în care mergi te va întâmpina cu tablete, laptopuri, instrumente şi echipamente care mai de care, toate ghidate de specialiştii din echipă în scopul unic al viziunii noastre – aducerea stării de bine psihice a clienţilor noştri.

  1. Cu ce sunt diferiţi specialiştii din Centrul de terapie Realm?

Viorica Pîrlii Psiholog Clinician, Terapeut ABA: Specialiştii din cadrul Centrului Realm se remarcă prin expertiză multidisciplinară şi abilitatea de a oferi servicii personalizate atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Echipa noastră este formată din profesionişti cu pregătire academică solidă şi experienţă vastă în specializări precum terapia ABA, logopedie, terapie senzorială, psihologie clinică, psihoterapie, consiliere şi multe altele.

Colaborarea interdisciplinară ne permite să avem o viziune holistică şi o înţelegere profundă şi comprehensivă asupra nevoilor clienţilor. Utilizăm tehnologii moderne şi metode inovatoare pentru a îmbunătăţi eficienţa şi rezultatele terapiei şi ne angajăm în învăţarea continuă pentru a rămâne la curent cu cele recente din domeniu.

Relaţia terapeutică bazată pe empatie, integritate şi respect este esenţială pentru noi. Specialiştii Realm sunt dedicaţi să sprijine clienţii în procesul de dezvoltare, creând un mediu sigur şi de încredere. Această dedicare continuă ne permite să oferim servicii de înaltă calitate, contribuind la îmbunătăţirea calităţii clienţilor noştri.

  1. Ce ai constatat că ai nevoie pentru a fi parte din echipa Realm după interviul cu CEO-ul acestui concept?

Teodora Neacşu Psiholog Clinician, Terapeut ABA: După interviul cu CEO-ul Realm, am descoperit că pentru a fi membru al echipei, trebuie să deţin următoarele calităţi: competenţe clinice; inteligenţă emoţională şi empatie: capacitatea de a stabili şi menţine o relaţie terapeutică bazată pe încredere şi de a înţelege emoţiile şi nevoile clienţilor; flexibilitate şi adaptabilitate: capacitatea de a adapta abordările terapeutice la specificul fiecărui caz; etică profesională; angajament continuu în formare profesională; autenticitate. Desigur, deşi toate acestea erau fireşti şi de aşteptat, am descoperit curând faptul că cele de care am nevoie implică în plus un curaj extraordinar.

Curajul de a mă ancora într-o echipă care cunoaşte asumarea excelenţei, care nu este niciodată în stare de suficienţă, care doreşte să fie văzută şi suficient auzită încât să devină vocea puternică a unei noi generaţii cu o nouă perspectivă asupra sănătăţii psihice. Aşa am realizat de fapt ce înseamnă să fiu parte din Realm!

  1. Care sunt valorile din Centrul de terapie Realm care fac acest centru să fie o stea în ascensiunea deasupra tuturor celorlalte entităţi din domeniu, vechi în piaţă?

Angel Pădureţ Kinetoterapeut, Fizioterapeut: Primul lucru pe care l-aş menţiona este energia de aici. Faptul că toţi cei ce alcătuiesc această echipă am înţeles dedicarea de care acest concept are nevoie şi asumarea cu care facem lucrurile să meargă cred că scoate din anonimat orice element de noutate cu care centrul se confruntă în piaţă.

Fiecare client Realm este o misiune în sine, pentru fiecare în parte este o muncă enormă chiar în urma încheierii şedinţei de terapie şi chiar apoi se munceşte intens la creionarea paşilor următori, la viziunea de mâine a cum va fi mai bine.

  1. Cum funcţionează Realm din momentul în care recepţia primeşte un apel?

Adriana Platon Analist comportamental BCBA: Unul dintre elementele desăvârşite incluse în Realm face trimitere întocmai la ceea ce noi numim parcursul unic al clientului. Astfel, odată cu primirea unui apel sau chiar email, a oricărei solicitări, colegii noştri din echipa de Customer Service se asigură că identifică în mod concret detaliile de care au nevoie pentru a şti care este specialistul potrivit nevoilor clientului Realm. Odată realizată programarea, clientul, indiferent de serviciul accesat va parcurge procesul de evaluare psihologică ce va permite ulterior construirea unui plan de lucru corect şi cu potenţial maxim pentru atingerea obiectivelor sale. Ulterior, odată început planul terapeutic, sunt susţinute reevaluări psihologice periodice în cadrul cărora evoluţia clientului este monitorizată şi sunt observate nevoile de viitor ale acestuia.

Ceea ce este important de înţeles este că evaluarea psihologică iniţială nu este un serviciu opţional, ci impetuos care asigură posibilitatea specialiştilor de a asuma şi înţelege corect cele cu care clientul se confruntă spre construirea ulterioară a unui parcurs promiţător evolutiv. De asemenea, toate documentele acestea sunt păstrate în dosarul clientului de care acesta beneficiază nemărginit şi care îi poate servi ulterior, oricând, la nevoie, în relaţia sau procesul cu orice altă instituţie solicitantă ori interesată.

  1. Există un coordonator al echipei de specialişti şi, dacă da, care este rolul acestuia şi cum se desfăşoară relaţiile la nivel de echipă?

Andrei Şerban, Terapeut senzorial: Există, într-adevăr şi consider că este un lucru excepţional şi un punct de echilibru formidabil al echipei. Coordonatorul echipei de specialişti este în primul rând cel care susţine activitatea noastră, ca echipă, într-o formă unitară, concisă, bine organizată şi care permite fiecăruia în parte să valorifice capacităţile şi abilităţile de care dispune. De asemenea, acesta este alături de noi lunar pentru şedinţe, training-uri, discuţii, workshop-uri şi multe altele care ne definesc ca specialişti şi care ne permit să schimbăm opinii profesionale în scopul creşterii continue, în timpul măsurării constante a performanţelor la nivel de centru.

  1. Cum ajută Centrul de terapie Realm din Bucureşti părinţii, persoanele ce au nevoie de ajutor privind sănătatea psihică, însă care nu dispun de resurse financiare suficiente? 

Ştefania Budacu Psiho-oncolog: Centrul de terapie Realm este cu adevărat orientate către client, iar prin asta mă refer întocmai la fiecare client în parte. Astfel, în afara faptului că centrul oferă o multitudine de abonamente şi oferte lunare, acesta dispune şi de posibilitatea creării unor planuri de achiziţie a abonamentelor, serviciilor de interes, individualizate, întocmai din perspectiva unicităţii nevoilor fiecărui individ. Astfel, costurile, deşi peste cele medii din piaţă, ajung să nu fie resimţite niciodată drept problemă pentru niciunul dintre clienţii Realm, iar beneficiile resimţite încă de la prima interacţiune cu conceptul nostru fac oricum toate girjile să dispară şi sădesc încrederea în potenţialul de bine.

  1. Care este viziunea Centrului Realm în viitor, etapa următoare?

Viorica Pîrlii Psiholog Clinician, Terapeut ABA: Viziunea Centrului Realm este de a deveni un pilon de excelenţă în sprijinirea şi dezvoltarea copiilor şi adulţilor prin cele mai inovatoare şi eficiente terapii psihologice. Ne propunem să extindem paleta de servicii oferite şi să dezvoltăm parteneriate solide cu diferite organizaţii pentru a asigura accesibilitatea serviciilor noastre. Implementarea proiectelor şi workshop-urilor educative şi terapeutice va continua să rămână o prioritate. În plus, planificăm deschiderea unor centre noi în oraşele importante din ţară, pentru a extinde accesul la serviciile oferite.

Suntem dedicaţi să aducem cele mai avansate tehnologii, iar un proiect deosebit va consta în crearea unei camere senzoriale digitalizate unice în România, într-un spaţiu de dimensiuni mari, imersiv, special dedicat unei astfel de experienţe. Prin integrarea tehnologiilor avansate în practica noastră, ne propunem să rămânem în fruntea inovaţiei în domeniul terapiei. Misiunea noastră este de a contribui semnificativ la îmbunătăţirea calităţii vieţii clienţilor noştri, punând mereu accent pe profesionalism, excelenţă şi inovaţie.

  1. Cum măsoară echipa Centrului de terapie Realm atingerea standardelor de excelenţă în sănătatea psihică?

Adriana Platon Analist comportamental BCBA: Centrul de terapie Realm măsoară atingerea standardelor de excelenţă în sănătatea psihică printr-o abordare cuprinzătoare care include evaluarea calităţii terapiei, monitorizarea calităţii serviciilor, utilizarea datelor pentru îmbunătăţire continuă, utilizarea tehnologiei pentru analiză şi evaluare, supervizare şi dezvoltare profesională continuă şi implicarea activă a comunităţii şi clienţilor. Prin aceste practici, ne asigurăm că oferim servicii de cea mai înaltă calitate şi că toţi cei din Realm beneficiază de cele mai eficiente şi actualizate intervenţii terapeutice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.