Poliţistul de la Secţia 4 Ploieşti, acuzat de viol, admite că a chemat-o pe femeie la el acasă şi că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar susţine că totul a fost consimţit. El le-a spus superiorilor că a şters din WhatsApp mesajele trimise către femeie, folosind opţiunea ”şterge pentru toată lumea”, ceea ce probabil a deranjat-o pe reclamantă. Şi superiorii poliţistului fac obiectul unei anchete interne, pentru că nu au raportat că femeia a vrut să-l reclame.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţistul de la secţia 4 Ploieşti acuzat de viol de către o femeie de 36 de ani din Ploieşti admite că a chemat-o la el acasă şi că a întreţinut relaţii sexuale cu femeia, dar spune că acestea au fost consimţite.

Agentul are 22 de ani, a absolvit Şcoala de agenţi de Poliţia ”Vasile Lascăr” de la Câmpina în aprilie 2023, nu este căsătorit, are o prietenă şi locuieşte cu chirie în apartament cu coleg de la aceeaşi secţie. Colegul se afla în camera lui în momentul producerii actelor sexuale, iar din rapoartele existente până în prezent la Poliţie rezultă că nu a auzit nimic.

Poliţistul le-a spus superiorilor săi că, după ce a făcut sex cu ea, a condus-o pe femeie la autoturismul personal şi aceasta a plecat. În aceeaşi seară, a şters de pe aplicaţia de WhatsApp mesajele schimbate cu femeia, folosind opţiunea ”şterge pentru toată lumea” şi crede că ”este posibil ca acest lucru să o fi deranjat”.

În 10 aprilie ea a mers la secţia 4 spunând că a fost ”constrânsă psihic” să întreţină relaţii sexuale cu poliţistul, apoi s-a răzgândit şi nu a mai dorit să depună plângerea, au explicat, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă, şefii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.

”La data de 11 aprilie, la momentul luării la cunoştinţă de către conducerea IPJ Prahova, am dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de conducerea secţiei 4 Ploieşti şi faţă de poliţistul în cauză. Tot în aceeaşi zi am aflat că doamna în cauză s-a deplasat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti unde a depus o plângere penală faţă de poliţist pentru săvârşirea infracţiunii de viol. (...) Nu ştim dacă doamna a fost audiată, sau chemată la Parchet, însă poliţistul în cauză încă nu a fost chemat la Parchet şi audiat. Rămâne ca ancheta pe care o derulează Parchetul să aducă la iveală care este adevărul în această privinţă”, a explicat şeful PJ Prahova, Gabriel Teodor Manuc.

Acesta afirmă că poliţistul ”a greşit foarte mult” chemând-o la locuinţa lui pe femeia, care depusese o plângere în care susţinea că este ameninţată, în urma unui schimb de imobile.

Reprezentanţii conducerii IPJ Prahova au precizat că, ”procedural, în momentul de faţă”, până nu există o finalizare a anchetei derulate de Parchet poliţistul acuzat nu poate fi suspendat. Cercetarea disciplinară va fi reluată după finalizarea anchetei penale.

Faţă de poliţist se fac două cercetări prealabile: una cu privire la fapta de viol, iar cealaltă cu privire la modul în care a respectat deontologia, în condiţiile în care acesta nu ar fi trebuit să cheme o reclamantă la el acasă şi să se implice în relaţii intime cu aceasta.

În ceea ce priveşte procedura de cercetare prealabilă faţă de conducerea Secţiei 4 de poliţie Ploieşti, aceasta se desfăşoară pentru că şefii poliţistului nu au raportat superiorilor lor incidentul, nu s-au autosesizat şi nu au făcut verificări cu privire la ceea ce femeia a povestit.

Anterior, femeia a depus şi alte plângeri, inclusiv una la DIICOT, în care sesiza că la 18 ani a fost drogată şi violată de mai mulţi bărbaţi. Oficialii Poliţiei au date conform cărora dosarul a fost clasat, la fel cum clasat a fost şi un alt dosar deschis în urma unei reclamaţii depuse de aceeaşi femeie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.