Alţi doi angajaţi ai Spitalului de Arşi sunt audiaţi, marţi, la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, în calitate de martor, în dosarul privind cele două cazuri de morţi suspecte înregistrate în ultima perioadă, respectiv pacientul cu viermi în răni şi femeia căreia i s-a făcut o transfuzie greşită.
Anchetatorii i-au citat pe cei doi angajaţi ai Spitalului de Arşi pentru a da declaraţii în dosarul privind Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, deschis de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi în care se fac cercetări pentru moartea suspectă a celor doi pacienţi.
Luni au fost audiaţi, tot în calitate de martori, trei medici de la Spitalul de Arşi, iar în 15 iulie au dat declaraţii în această cauză şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi, dr. Adrian Stănculea, şi asistenta şefă a aceleiaşi secţii
Un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti pe tema igienei din Spitalul de Arşi a fost trimis, în 15 iulie, la Poliţia Capitalei, fiind depus la dosarul celor două morţi suspecte.
Inspecţia Sanitară a dispus, în 14 iulie, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la remedierea deficienţelor constatate, spitalul fiind amendat cu 6.000 de lei.
Ministerul Sănătăţii preciza că măsurile pe care trebuie să le ia spitalul sunt: igienizarea totală a secţiei ATI, montarea de plase la geamuri acolo unde este nevoie şi remedierea instalaţiei de climatizare.
Gazeta Sporturilor a difuzat, în 14 iulie, o înregistrare video de la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală cu un pacient care avea viermi într-o plagă din spatele urechii, imaginile fiind filmate de un medic care spune că în spital mai este un caz similar, în condiţiile în care secţia este invadată de muşte. Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile, în secţia Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.
Purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, a anunţat, în aceeaşi zi, că pacientul, în vârstă de 77 de ani, a decedat, "însă nu din cauza larvelor".
Tot la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, o femeie de 68 de ani a murit după ce i-a fost făcută o transfuzie cu o grupă greşită de sânge.
În ambele cazuri, Poliţia Capitalei face cercetări, iar în 14 iulie, o echipă de poliţişti de la Serviciul Omoruri a ridicat documente de la spital.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi din Capitală, unde situaţia este gravă, el spunând că a luat în calcul de mai multe ori închiderea acestei unităţi. Ministrul a afirmat că la acestă unitate sunt probleme grave de management şi de personal insuficient şi este inadmisibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic.
Vlad Voiculescu a mai spus că, dacă în acest moment se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate, pentru că nu există posibilitatea de a fi îngrijiţi în ţară, în condiţiile în care la Spitalul de Arsuri din Capitală situaţia este gravă, iar la Secţia de arşi de la Floreasca toate paturile sunt ocupate.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.