Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a solicitat, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintei Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, măsri imediate pentru îmbunătăţirea salarizării în Sport şi Tineret.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sportul şi Tineretul sunt domeniile abandonate de Guvern în ultimii ani şi se află într-o criză majoră la toate capitolele. Sportivii şi tinerii nu mai primesc sprijin aproape deloc din partea statului şi se pregătesc în condiţii mizere. Din cauza condiţiilor în care muncim şi a salariilor foarte mici, domeniile de activitate se confruntă cu o lipsă acută de personal, sunt tot mai puţini profesionişti care aleg să se angajeze în sistem şi foarte mulţi pleacă spre posturi mai bine plătite, tinerii nu mai vin în domeniu, iar antrenorii, tehnicienii şi specialiştii sunt atraşi de locurile de muncă din afara ţării”, se arată în scrisoarea SNST.

Salariaţii din unităţile subordonate, aparatul central şi federaţiile sportive naţionale se confruntă cu probleme la toate capitolele: bugete insuficiente, programe suspendate, premieri restante, lipsa echipamentului, personal insuficient şi o coordonare defectuoasă de la nivelul central, menţionează sindicatul. “Muncim pe cele mai mici salarii din sistemul bugetar, fără să fim plătiţi sâmbăta şi duminica, nu primim sporuri şi ne desfăşurăm activitatea în condiţiile de acum 30 de ani, fără duşuri, toalete, aer condiţionat sau încălzire, folosim materiale uzate, aparatură veche şi instalaţii care trebuiau casate de foarte mult timp, fiind uitaţi mereu la coada clasamentului”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Numirea Dumneavoastră, multiplă campioană olimpică, la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Sport, a fost primită cu bucurie şi speranţă de noi toţi. Am crezut că vom avea un sprijin real pentru problemele noastre şi speram că veţi aduce o nouă perspectivă asupra sistemului sportiv din România. Dar după aproape un an de la preluarea mandatului nu s-au îmbunătăţit cu nimic nici salarizarea, nici drepturile şi nici condiţiile noastre de muncă.

Sindicatul a declanşat acţiunile de protest pentru o perioadă nedeterminată şi vom continua să ne cerem drepturile până când vom primi soluţii la revendicările noastre. SNST s-a mobilizat de fiecare dată când s-a simţiti trădat de partenerii de dialog, iar acum, prin acţiunile organizate la nivel naţional, cerem decidenţilor să intervină la nivelul Guvernului pentru majorarea nivelului foarte mic al salarizării din domeniile noastre de activitate.

Vă solicităm să abordaţi problemele noastre cu prioritate şi responsabilitate. Suntem dispuşi să colaborăm ca un real partener de dialog social, dar nu mai putem tolera promisiuni fără finalitate, ne-am săturat de tergiversări şi vom continua să ne apărăm drepturile în stradă până veţi înlătura inechităţile cu care ne confruntăm. Cerem soluţii reale şi imediate pentru îmbunătăţirea salarizării şi condiţiilor de muncă!”, a adăugat SNST.

Sindicatul este convins că Elisabeta Lipă nu va accesta să rămână “la cârma unei bărci în derivă tocmai într-un an olimpic”. “V-aţi pus numele garanţie şi aţi promis că obţineţi rezultate şi pentru oamenii care muncesc subordinea dumneavoastră. Vă cerem să vă faceţi datoria faţă de salariaţi, să respectaţi drepturile celor din spatele podiumului dacă vreţi să conduceţi o echipă care merge cu adevărat spre victorie”.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST a declanşat în data de 21 martie un protest la nivel naţional prin care solicită majorarea cu 25% a salariilor pentru angajaţii din cadrul Direcţiilor Judeţene pentru Sport şi Tineret, Cluburilor Sportive Municipale, Caselor de Cultură ale Studenţilor, Complexul Cultural – Sportiv Studenţesc Tei, Complexurile Sportive Naţionale, Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor, Muzeul Sportului, Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport – INCS, Federaţiile Sportive Naţionale şi Agenţia Naţională pentru Sport – ANS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.