Peste 130 de poliţişti încadraţi, în ultimul an, în judeţul Vaslui, din sursă externă, vor fi instruiţi pe parcursul a cinci luni cum să prindă hoţii şi să facă dosare penale. Proiectul iniţiat de Poliţia Judeţeană Vaslui este unic în ţară şi are ca scop profesionalizarea agenţilor intraţi în sistem fără a avea absolvită o şcoală de subofiţeri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Judeţeană Vaslui a iniţiat un proiect unic la nivel naţional de instruire a subofiţerilor încadraţi în ultimul an din sursă externă în vederea profesionalizării acestora. Durata cursurilor, organizate pe secţii de poliţie, este de cinci luni şi au ca scop pregătirea celor 132 de poliţişti, încadraţi pe 1 iunie 2016 şi 16 ianuarie 2017, cum să prindă hoţii şi, mai ales, cum să facă munca de cercetare penală la faţa locului.

”Munca de poliţist înseamnă practică, cazuri concrete, cum să se descurce în anumite situaţii, cum să întocmească dosare penale, de altfel activitatea cea mai dificilă din poliţie. Totul a plecat de la un studiu făcut de către ofiţerul psiholog al IPJ Vaslui, conform căruia agenţii angajaţi nu înţelegeau cum funcţionează sistemul poliţienesc. Discuţiile în cadrul cursurilor vor fi libere, cu cărţile pe faţă, cu cazuri concrete cu care s-au confruntat lectorii”, a declarat pentru News.ro inspectorul şef al Poliţiei Judeţene Vaslui, Doru Gabriel Panţiru.

Lectorii cursurilor de iniţiere a agenţilor sunt susţinute lunar de către ofiţeri din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui şi constau în pregătirea pe linie economică, judiciară, management, resurse umane şi criminalistică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.