Conducerea Consiliului Judeţean Vaslui a anunţat că, miercuri, va începe reabilitarea drumului DJ 244D municipiul Huşi - Avereşti pe care peste 60 de persoane, însoţite de poliţişti şi jandarmi, au protestat, la începutul acestei săptămâni, din cauza gropilor din carosabil. Lucrările vor consta, însă, în plombări şi întreţinere covor asfaltic, pe o lungime de şapte kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Drumul judeţean pe care, luni, au protestat, timp de trei ore, peste 60 de localnici din cele şapte sate ale comunei Buneşti-Avereşti din cauza carosabilului degradat, va fi reabilitat de către Consiliul Judeţean (CJ) , pe sectorul municipiul Huşi - localitatea Avereşti. Lucrările vor consta, potrivit oficialilor CJ Vaslui, ”în plombări şi covoare de întreţinere”, fără a fi executate asfaltări compacte pe lungimi mai mari câţiva metri.

”Domnul preşedinte al Consiliului Judeţean le-a explicat localnicilor că situaţia acelui drum va fi rezolvată, în sensul refacerii structurii prin lucrări de reabilitare şi întreţineri. Oricum, acest drum era prins în programul nostru pe 2017 şi lucrările ar fi început şi fără aceste proteste. Pe viitor, vom căuta soluţii de reabilitare a infrastructurii de la zero pe sectorul Huşi - Avereşti”, a declarat, marţi, pentru News.ro vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Reabilitarea celor şapte kilometri de drum judeţean va dura aproximativ două săptămâni, aşa după cum au anunţat oficialii CJ Vaslui.

Peste 60 de localnici, din cele şapte sate componente ale comunei Buneşti-Avereşti, au protestat, luni, timp de trei ore, pe drumul judeţean care le tranzitează comuna, nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu intervin pentru repararea carosabilului. Manifestaţia s-a desfăşurat la şapte kilometri de municipiul Huşi spre Avereşti, în acelaşi punct unde, în urma ninsorilor abundente din aprilie anul acesta, drumul a fost înzăpezit aproape două zile.

Pentru a preveni incidentele sau eventualele blocaje ale traficului, zeci de jandarmi şi poliţişti au intervenit în zonă pentru a supraveghea protestul la care au raliat şi şoferi aflaţi în tranzit pe respectivul drum judeţean. În consecinţă, pe perioada manifestaţiei, circulaţia s-a desfăşurat pe un singur sens pe sectorul unde s-au adunat localnicii din Buneşti-Avereşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.