Autorităţile române fac anchetă, după ce o familie din Gorj şi-ar fi vândut unul dintre copii, un băieţel de şase ani, care a fost scos din ţară şi dus în Germania. Suma pe care părinţii - tatăl alcoolic, iar mama cu probleme psihice – ar fi prmit-o pentru copil este de câteva sute de lei. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj i-a preluat pe ceilalţi doi copii ai familiei, aceştia fiind acum în grija unor asistenţi maternali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Intotero, despre cazul băieţelului din Gorj care ar fi fost vândut în Germania: Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului va face o deplasare în Germania, pentru repatrierea a minorului
CITEȘTE ȘI DIICOT: Copilul din Gorj a fost preluat de către autorităţile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg, din data de 18 aprilie / Dosar penal in rem pentru trafic de minori

Verificările în acest caz au demarat după ce DGASPC Gorj  a primit o adresă din partea Autorităţii Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, în luna aprilie a acestui an, conform căreia un copil ar fi fost vândut şi dus în Germania.

”Imediat s-a demarat procedura conform legislaţiei în vigoare, fiind înştiinţate instituţiile abilitate să verifice aspectele sesizate şi să intervină conform competenţelor legale, fiind vorba, în acest caz despre DIICOT. Reprezentanţii DGASPC Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei împreună cu reprezentanţii autorităţii locale pentru a evalua situaţia socio-familială. S-a constatat în urma intervenţiei şi a discuţiilor purtate cu reprezentanţii legali că minorul în cauză nu se află la domiciliu.  S-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, minori ce au fost preluaţi la scurt timp de reprezentanţii DGASPC Gorj împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsură de protecţie specială-plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti”, a declarat pentru, News.ro, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.

Surse locale au precizat pentru News.ro că primele date din anchetă arată că băieţelul, care a împlinit şase ani în luna martie a acestui an, a fost vândut pe o sumă de câteva sute de lei.

Tatăl copilului este alcoolic, iar mama pare a avea probleme psihice, au constatat autorităţile care s-au deplasat la locuinţa familiei.

Acolo au fost găsiţi sora mai mare a băieţelului are ar fi fost vândut şi fratele mai mic al acestuia. Fata are opt ani, iar fratele cel mic are doi ani şi opt luni. Ambii se află acum la asistenţi maternali şi urmează un program de consiliere psihologică. Autotrităţile au cerut pentru cei doi copii şi alte investigaţii medicale.

Director general al DGASPC Gorj, Laurenţiu Diaconescu şi ministrul Familiei, Natalia Intotero, au vizitat pe cei doi fraţi ai minorului la domiciliul asistenţilor maternali, purtând discuţii cu aceştia.

Oficialii DGASPC Gorj precizează că ”după clarificarea situaţiei juridice a minorului aflat în Germania, instituţia va interveni în preluarea acestuia şi instituirea unei măsuri de protecţie specială”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.