Membrii CSAT au abordat, în şedinţa de joi de la Palatul Cotroceni, şi situaţia de securtate deosebit de gravă din Israel care are implicaţii în plan global, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, referitor la cetăţenii români care au fost afectaţi de evoluţiile din regiune, România va continua să acorde sprijin celor care au nevoie, fiind deja instituită o celulă de criză care lucrează permanent pentru acordarea sprijinului românilor în vederea repatrierii acestora. Până în prezent, aproximativ 2.035 de români au fost repatriaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Situaţia de securitate deosebit de gravă din Israel şi implicaţiile sale profunde în plan global a fost abordată, de asemenea, în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. România a condamnat încă din prima zi atacurile teroriste ale Hamas, care au produs numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi în rândul civililor.”, conform comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa citată mai spune că, în ceea ce îi priveşte pe cetăţenii români afectaţi de evoluţiile din regiune, România va continua eforturile active pentru a acorda în continuare sprijin celor care au nevoie, fiind deja instituită o celulă de criză, care lucrează în regim de permanenţă, pentru acordarea de sprijin cetăţenilor români în vederea repatrierii acestora, precum şi pentru acordarea de asistenţă consulară.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Până la acest moment, aproximativ 2.035 de români au fost repatriaţi şi demersurile continuă şi pentru alţi cetăţeni români care au solicitat acest lucru”, conform sursei menţionate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.