Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor Stomatologi din România anunţă, joi, că au solicitat clarificări Ministerului Sănătăţii cu privire la aspecte ce vizează modificări legislative referitoare la organizarea cabinetelor medicale. Medicii avertizează că acestea ar putea afecta activitatea în îântreaga ţară, fiind vorba despre posibilitatea de a avea alţi medici angajaţi sau colaboratori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În data de 31 ianuarie 2025, în Monitorul Oficial nr. 94/31.01.2025, a fost publicată Ordonanţa Guvernului nr. 9/2025, care aduce modificări OG nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale. Printre modificările introduse, există anumite neclaritaţi legate de posibilitatea cabinetelor medicale individuale, asociate, grupate şi a societăţilor civile medicale de a avea alţi medici angajaţi sau colaboratori. Situaţia poate genera incertitudini cu privire la modul în care medicii îşi pot desfăşura activitatea şi asigura continuitatea serviciilor de sănătate oferite pacienţilor.

În acest sens, Colegiul Medicilor din România (CMR) şi Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) au transmis, astăzi, Ministerului Sănătăţii, în cadrul dialogului instituţional existent, un punct de vedere cu privire la modificările legislative referitoare la organizarea cabinetelor medicale, precum şi o solicitare de clarificare a acestor aspecte, în speranţa remedierii acestei situaţii”, au transmis, joi seară, Colegiul Medicilor din România şi Colegiul Medicilor Stomatologi din România. 

Potrivit medicilor, ”scopul acestui demers este asigurarea unui cadru legislativ clar, care să corespundă nevoilor şi să permită medicilor să îşi desfăşoare activitatea în condiţii optime şi în beneficiul pacienţilor”.

”Astăzi, am înaintat Ministerului Sănătăţii atât punctul de vedere fundamentat al reprezentanţilor corpului medical, cât şi o propunere a unei soluţii juridice pe care o considerăm viabilă. Am primit numeroase întrebări din partea colegilor medici din ţară legate de această situaţie şi sperăm că se va găsi şi implementa rapid o soluţie adecvată, care să creeze cadrul necesar pentru ca medicii să îşi poată desfăşura activitatea fără perturbări”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Dr. Florin Lăzărescu, preşedintele CMSR, a transmis, la rânduş să, că speră care această situaţie să fie remediată cât mai curând, astfel încât medicii să îşi poată continua activitatea fără impedimente administrative.

”Dialogul constructiv cu Ministerul Sănătăţii şi cu Colegiul Medicilor din România este esenţial pentru găsirea unei soluţii echilibrate, care să sprijine profesioniştii din domeniu şi să asigure pacienţilor accesul neîntrerupt la servicii medicale de calitate”, a declarat dr. Florin Lăzărescu, preşedinte CMSR.

Potrivit medicilor, ”păstrarea actualei forme a reglementărilor poate avea consecinţe nefavorabile în modalitatea desfăşurării activităţilor profesionale a medicilor şi medicilor stomatologi din întreaga ţară”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.