Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, şi-a înaintat demisia din funcţie, miercuri seară, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la finalul discuţiilor cu acesta. El a spus că, în cel mai scurt timp, va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului, cel târziu în luna octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"În aceasta seară, doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcţia de conducere a unităţii sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital până la organizarea concursului, cel târziu în luna octombrie", a anunţat ministrul Sănătăţii, la finalul discuţiilor purtate, miercuri seară, la Ministerul Sănătăţii.

El a mai spus că Ministerul Sănătăţii va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca, pentru remedierea rapidă a situaţiei.

"Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun şi o parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunoştinţă elemente care să pună la îndoială onestitatea sa şi calităţile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sănătăţii va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situaţiei", a adăugat ministrul Vlad Voiculescu.

Înainte de discuţiile cu managerul Spitalului Floreasca, ministrul Vlad Voiculescu s-a întâlnit, miercuri seară, cu o parte dintre medicii demisionari de la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului.

Discuţiile între Vlad Voiculescu şi medicii demisionari au durat aproximativ patru ore, Bogdan Opriţa, coordonatorul UPU Floreasca şi al SMURD Bucureşti, declarând că ministrul a fost informat că peste 90 la sută din personalul de la UPU Floreasca doreşte să demisioneze din cauza conflictului cu managerul unităţii medicale.

Opriţa a mai spus că, în ultima perioadă, discuţiile cu administraţia spitalului au fost purtate doar prin documente, ceea ce, în opinia sa, reprezintă o lacună gravă în comunicare.

El a mai arătat că medicii demisionari i-au prezentat ministrului documente privind poblemele de la spital, de care s-ar face responsabil managerul Sorin Păun.

Opriţa a mai afirmat că UPU de la Floreasca, unde ajung zilnic 380-420 de pacienţi, nu îşi va mai putea desfăşura activitatea în condiţiile în care peste 90 la sută din cadrele medicale demisioneză, dacă nu va fi găsită o soluţie.

"Departamentul nostru are, în momentul de faţă, un număr de 33 de posturi ocupate, la care nu ni n-a aprobat scoaterea la concurs deşi am făcut nenumărate referate pentru a suplimenta numărul acestor oameni. Trebuie spus că, din cele 33 de norme, două colege au contractul suspendat, fiind în concediu de îngrijirea copilului, încă două-trei norme sunt, de fapt, jumătate de normă, adică trei colegi lucrează cu jumătate de normă, făcând a doua specialitate, iar noi ne învârtim undeva între 29 şi 30 de persoane care îşi desfăşoară activitatea. Socotiţi dumneavoastră, acum, dacă aceşti colegi, în număr de 17, şi-au prezentat demisia, câţi mai rămân şi dacă o unitate de primire urgenţe de talia Spitalului Floreasca, ce primeşte zilnic, în medie, între 380 şi 420 de pacienţi şi mai asigură şi SMURD-ul la nivelul spitalului nostru, două unităţi de terapie intensivă, elicopter, avion, îşi poate desfăşura activitatea”, a mai declarat coordonatorul UPU Floreasca.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a spus, la finalul discuţiilor cu medicii, că sunt două tipuri de probleme la Spitalul Floreasca - unele de comunicare şi altele administrative, el confirmând că au existat "nişte probleme cu medicamentele", care s-au remediat între timp.

El a explicat că, din discuţiile de până acum cu medicii demisionari, pare să fie vorba despre "probleme grave de comunicare" .

Cel puţin 17 medici de la UPU a Spitalului Floreasca au demisionat, miercuri, reclamând că nu mai pot lucra în condiţiile de acum şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente, astfel că ei sunt nevoiţi să cumpere unele medicamente din banii lor. Medicii spuneau că, în aceste condiţii, 15 dintre ei au demisionat, iar alţi 15 ar urma să îşi dea demisia în zilele următoare.

"Domnul manager, când are o problemă cu noi, recurge la tot felul de măsuri de intimidare, suntem chemaţi în biroul dumnealui să dăm tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia că nu ne putem desfăşura activitatea şi am decis să ne înaintăm demisia, să ne găsim de muncă în altă parte (...) Suntem în preaviz 14 zile, după care vom vedea ce vom face. Nu găsim niciun fel de înţelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea să ne asculte ", a afirmat unul dintre medicii demisionari.

Demisionarii spun că această situaţie a apărut de aproximativ două-trei luni şi, deşi a fost informat şi Ministerul Sănătăţii şi s-au găsit soluţii, au apărut alte probleme, în sensul că au dispărut alte medicamente sau s-au făcut achiziţii de aparatură nouă care apoi a fost retrasă, spunându-li-se că au tot ce le trebuie la UPU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.